Mustafakemalpaşa Haberleri:
Kitap Günleri kapılarını açtı

Adnan Menderes Meydanı’ndaki açılış törenine; Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatı temsilcileri ile birlikte öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
10 gün sürecek etkinliğin açılışında konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kitle iletişim araçlarının çoğaldığı günümüzde, seyreden ve düşünmeyen zihniyete karşılık okumanın önemini kavrayanların yalnız kendilerine değil topluma da ufuk açacağını söyledi.
 
‘Okumak, iz bırakmaktır’
 
Başkan Kurtulan; “ Bin yıllık tarihimizin güzelliklerini bugüne taşıyan en değerli unsur okuma kültürüdür. Eğitimin birinci basamağı olan ‘oku’ emriyle yetişen bir kültürün mirasçıları olarak bizler, hayatımıza kitabı, bilgiyi ve bu bilgiden gelen tecrübeleri koyduğumuz sürece tüm engelleri aşabiliriz. Eğitim camiasının bu konuda gösterdiği gayret takdire şayandır. Okumak geleceğin dünyasında yerini almak, geçmişe iz bırakmaktır. O iz bırakanları takip ettiğimiz için ülkemiz bugün her alanda başarılı bir performans sergiliyor. Kalemi ile bizi aydınlatan yazarlarımıza ve yayın evlerimize teşekkür ediyorum.  6-15 Nisan tarihleri arasında düzenlediğimiz Kitap Günleri etkinliği ile bizlerde hem yazarlarımızı öğrencilerimizle buluşturacağız hem de kitap kokusunu Mustafakemalpaşa’ya taşıyacağız” dedi.
 
‘Kitap, yaşama değer katar’
 
Kaymakam Mustafa Masatlı ise okumanın iki insan olmak anlamı taşıdığını söylerken; “  Bir kişi ne kadar okursa o kadar kendisine değer katar ve farklı bakış açıları kazanır. Son yıllarda teknoloji hızla yaşamımıza girdi. Bu durum çok şeyi kolaylaştırsa bile insan zihninin gelişimi, muhakeme ve münazara gibi yetenekleri geri planda bıraktı. Kitap okumak işte böyle zamanlarda daha kıymetlidir. Kitaba değer katan bu organizasyon bunun için önemlidir ” dedi.
 
Meydan, kitapseverleri bekliyor
 
20 yayınevi ve 25 yazarın katıldığı Mustafakemalpaşa Kitap Günleri’nin açılışının ardından ziyaretçiler stantları gezerek yazarlarla buluştu.
Etkinliğin ilk gününde; Abdurrahman Dilipak, Nesrin Hazer, Recep Özkul, Toğan Kuter Eren ve Feride İlgün okuyucularına kitaplarını imzaladı.
Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonuyla düzenlenen Kitap Günleri’ne katılan yazar ve şairler, 6-15 Nisan tarihleri arasında Adnan Menderes Meydanı ve okullarda yapılacak söyleşi ve imza günleriyle kitapseverlerle buluşacak.
Mustafakemalpaşa Kitap Günleri’ne katılacak isimler şöyle; İhsan Deniz, Metin Önal Mengüşoğlu, Mustafa Muharrem, Mustafa Baki Efe, Sinan Yağmur, Gül Durusel, Feride İlgün, Nesrin Hazer, Özcan Yetgin, Ayşe Karadeniz, Toğan Kuter Eren, Mustafa Tilci,
Necip Kahraman, Songül Yılmaz, Ferit Bilge Gültekin, Volkan Atça, Temirağa Demir, Özer Yılmaz, Sibel Yılmaz, Nesibe Özcan Özbiçer, Mehmet Güler, Arif Soysal, Recep Özkul, Öznur Çolakoğlu Cam ve Oya Tatlıbal.
 
 
 
 
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

CHP'li Şükrü Erdem suç duyurusunda bulundu
CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, sözlerini çarpıtarak yayın yapan ve paylaşımlarda...

Haberi Oku