Mustafakemalpaşa Haberleri:
Engelsiz Yaşam Merkezi hizmete açıldı

Engelli vatandaşların kendilerine güvenen bireyler olarak yaşamı paylaşmaları amacıyla; eğitim, sağlık ve spor alanındaki ihtiyaçlarını karşılamaya devam eden Mustafakemalpaşa Belediyesi, bu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
Kütüphane, kurs ve dinlenme salonları ile spor sahasını içinde barındıran yaklaşık 3 bin m2’lik Engelsiz Yaşam Merkezi, düzenlenen törenle faaliyete başladı.
Atariye Mahallesi Piri Reis Sokak’ta bulunan merkezin açılışına; Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, engelli kavramının yalnızca zihinlerde var olduğunu söylerken, sosyal belediyecilik anlayışı ile projelendirilen Engelsiz Yaşam Merkezi’nin ürettiğini paylaşmak, yeteneklerini geliştirmek isteyenlerin emrinde olduğunu belirtti.
 
‘Milletin emanetini milletle paylaşıyoruz’
 
Göreve geldikleri ilk günden beri milletin emanetini milletle paylaşarak Mustafakemalpaşa’ya hizmet ettiklerini kaydeden Başkan Kurtulan; “ Ürettiğini toplumla paylaşanlar için hiçbir engelin olmadığına inanıyoruz. Bu ilkeyle çıktığımız yolda, engelli vatandaşlarımızı kaynaştırmak, toplum hayatına katılımını kolaylaştırmak, bilgilendirmek, sosyal ve mesleki destek sağlamak, spor anlamında daha kaliteli hizmet verilebilmek amacıyla bu merkezi açtık. Onların el becerilerini, basketbol ve tenis gibi sportif beklentilerini, kitap okuma ihtiyaçlarını bu tesiste karşılayacağız. Bununla birlikte engelli ailelerine yönelik eğitimler düzenleyeceğiz. Hayatın engel tanımadığını hemşehrilerimizin de desteği ile bir kez daha kanıtlayacağız. Başlangıçta 50 kursiyere hizmet verecek olan tesis 300 engelliye ulaşacak. Mustafakemalpaşa’ya yapılan her çalışmada bizlere destek olan merkezi hükümetimize, Büyükşehrimize teşekkür ediyorum. Millete hizmet etme yolunda arzumuzda var, ideallerimiz de var.  Gençlik Merkezimizin ikinci etap ihalesi yakın zamanda yapılacak. Kirmasti Deresi’nin düzenlemesini DSİ ile birlikte hayata geçiriyoruz. Ulaşımı, imalatı süren 3. Köprü ve yeni otoparkla rahatlatıyoruz. Bizlere millete hizmet etme imkânı veren başta Cumhurbaşkanımıza ve bu imkânı yetkileriyle taçlandıran Mustafakemalpaşalılara teşekkür ediyorum ” dedi.
 
‘Tesis engellilere değer katacak’
 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise 25 yıl önce ile kıyaslandığında bugün Türkiye’nin başta engelliler olmak üzere dezavantajlı tüm gruplara büyük kolaylıklar sağladığını dile getirdi.  
Başkan Aktaş; “ Çocukluğumuzda Avrupa’dan gelen gurbetçilerimiz bizlere, o ülkelerdeki engellilere yönelik sosyal hakları anlatır, bizlerde bunun özlemini çekerdik. Şimdi o günler çok geride kaldı, Türkiye bu konu da büyük atılımlar gerçekleştirdi. Bunun öncüsü de Cumhurbaşkanımız oldu. Hükümetimiz, il ve ilçe belediyelerimiz engelliler, yaşlılar ve tüm bu gruplar için büyük gayretler ortaya koyuyor. Artık Mustafakemalpaşa’da da engellilere değer katacak bir tesis var.  İnşallah yılsonuna kadar da Gençlik Merkezi’ni burada bitirmiş olacağız ” dedi.
Türkiye’nin yaşlılarına, gençlerine, engellilerine sahip çıkan başarılı politikalar ürettiğini ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan ise konuşmasında, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin hayırlı olmasını diledi.
Kaymakam Mustafa Masatlı da konuşmasında Türkiye’nin diğer ülkeleri kıskandıran bir büyümeye sahip olduğunu söyledi.
Dezavantajlı bireylere devletin her alanda sahip çıktığını belirten Kaymakam Masatlı, Yalıntaş Mahallesi’ne yeni bir engelsiz yaşam merkezi, devlet hastanesi yakınlarına da huzurevi kurmak için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
 
‘İnsana dokunan hizmet’
 
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise eskiden ailesinde engelli bir birey olan vatandaşın utandığını, ancak engelli vatandaşlarla ilgili kanun çıkararak anayasa değişikliği yaptıklarını ve engelli memur sayısını 50 bine yükselttiklerini dile getirdi.
Bu sene 5 bin engelli vatandaşı daha kamuda istihdam edeceklerini ifade eden Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu şöyle konuştu; “ Biz diyoruz ki, bu toplum bu millet içinde hiçbir şekilde kendisinin incindiği diğerlerinden farklı gördüğü bir birey kalmasın. Herkes eşittir. Biz insana insan olduğu için yaklaşıyoruz. Engelli kardeşlerimiz için son olarak bir yasa değişikliği daha yaptık. Ben tabi Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı yaptım partide. Hep şikâyet gelirdi. Engelliler söz konusu olunca acaba sandıkları birinci kata koyabilecek miyiz diye. O kadar çalışılırdı ama maalesef engelli bir seçmenin olduğu sandıkların 4'üncü 5'inci kata çıkarıldıklarını görürdük. Engelli vatandaşımız sonra iki üç kişinin yardımıyla en temel hakkı olan oyunu kullanmak üzere bu kadar çileyi çekerdi. Şimdi kanun çıkardık. Sandık ayağınıza gelecek, seyyar sandıkları kurduk. Son 15 yılda devlet millet kaynaşmasını sağladık. Belediyelerimiz önceden çöp toplayan, belki alt yapı çalışmaları uygulayan bir yapıdaydı. Cumhurbaşkanımız bu konuda bir paradigma değişikliğini imza attı. Bir elin verdiğini ötekisinin görmediği bir şekilde yardımlaşmayı ortaya koydu. Belediyelerimizde artık insana dokunan bir anlayışla hizmet veriyor. İşlevselliği ile öne çıkan, insanın hissiyatına dokunan bu tesisi Mustafakemalpaşa’ya kazandıran Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum.”  
Uğur Böceği Kültür Merkezi kursiyerlerinin halk oyunu, şarkı ve şiir gösterilerinin ardından Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışı protokol tarafından yapıldı.
Açılışın ardından merkezi gezen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, engellilerle birlikte basketbol oynadı.
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Mustafakemalpaşa ziyareti kapsamında AK Parti Teşkilatı’nın yeni binasını da hizmete açtı.
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

CHP'li Şükrü Erdem suç duyurusunda bulundu
CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, sözlerini çarpıtarak yayın yapan ve paylaşımlarda...

Haberi Oku