Mustafakemalpaşa Haberleri:
Engellilere yeni sosyal tesis
Engelli bireylerin sosyal ve fiziksel gelişimlerine destek için projelendirilen Engelsiz Yaşam Merkezi faaliyetlerine başladı.
Atariye Mahallesi Piri Reis Sokak’taki merkezi ziyaret eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kütüphane, kurs ve dinlenme salonları ile basketbol sahası gibi alanlardan oluşan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engelliler için sıcak bir aile ortamının kurulacağını söyledi.
Spor ve eğitim çalışmalarının bir arada yürütüleceği merkezde incelemelerde bulunarak engelli vatandaşların taleplerini dinleyen Başkan Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa'nın 131 mahallesinde yaşayan her engelli vatandaşa ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.
 
‘Engelleri birlikte kaldırıyoruz’
 
Başkan Kurtulan: “ Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz öncülüğünde kurduğumuz bu merkez, sosyal belediyecilik anlayışının etkili bir örneğidir. Engelli kavramı zihinlerde vardır, üreten, ürettiğini toplumla paylaşanlar için hiçbir engel yoktur. Bizler göreve gelişimizin ilk gününden beri engelli kardeşlerimizi her alanda sosyal yaşama dair eden çalışmalara imza attık. Onların ihtiyaçlarını karşılamak, sorunlarına çözümler bulmak içinde saha çalışmalarını sürdürüyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezi, 126 m2’lik bir bina ve spor alanından oluşuyor. 50 kişi aynı anda bu merkezden faydalanabilecek. Merkez de 1 adet engelli aracı şarj istasyonu bulunmaktadır. Akülü ve manuel araçları olan engelli bireylere, 4 kişi taşıma kapasiteli rampalı engelli taşıma aracıda hizmete sunulmuştur. Çevre düzenleme çalışmalarını da hızla tamamlıyoruz. Engellilerimiz için burada toplumsal hayata katılımı kolaylaştıracağız. Onların el becerilerini, basketbol ve tenis gibi sportif beklentilerini, kitap okuma ihtiyaçlarını bu merkezde karşılayacağız. Bununla birlikte engelli ailelerine yönelik eğitimler düzenleyeceğiz.
Hayatın engel tanımadığını hemşehrilerimizin de desteği ile bir kez daha kanıtlayacağız.” dedi.
 
 
 
 
 
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

CHP'li Şükrü Erdem suç duyurusunda bulundu
CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, sözlerini çarpıtarak yayın yapan ve paylaşımlarda...

Haberi Oku