Mustafakemalpaşa Haberleri:
Engelliler, çakı gibi asker oldu

Engellilik konusunda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası, Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin öncülüğünde düzenlenen çeşitli etkinliliklerle tüm hızıyla devam ediyor.
Susurluk Çaylak'ta gerçekleştirilen piknikle başlayan bir haftalık organizasyon kapsamında, kışlada temsili askerlik uygulamasından önce engelli asker adayları için kına gecesi yapıldı.
Mustafakemalpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi koordinatörlüğünde, Askerlik Şubesi, İbn-i Sina Özel Eğitim Okulu, Emine Güven ve Dardağan Rehabilitasyon Merkezi'nin katkılarıyla Kutlu Park'ta düzenlenen programa; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri, rehabilitasyon merkezi eğitmenleri, engelli gençler ve aileleri katıldı.
 
Engellilerden asker selamı
 
Vatani görevlerini yapmak isteyen engelli gençlerin hayallerinin gerçek olduğu özel gecede, hem gurur hem duygulu anlar bir arada yaşandı.
Kamuflaj giyerek omuzlarında Türk bayrağı taşıyan engelliler, salona isimleri tek tek okunarak çağırılırken verdikleri asker selamıyla büyük alkış aldı.
Bayrak ve balonlarla süslenen alanda engelli bireyler, yakınları ile birlikte gece boyunca davul-zurna ve türküler eşliğinde gönüllerince eğlendi.
 
'Birlikte anlamlıyız'
 
Engellilerin askerlik heyecanına ortak olan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, gecede yaptığı konuşmada engelli bireylerin Türk milletinin bereket kaynağı olduğunu söyledi.
Başkan Kurtulan; " Engellilerimiz bizlere, her Türk'ün asker doğduğunu bir kez daha gösterdi.
Biz, hep birlikte bir anlam ifade ediyoruz. Hiçbir ayrım olmadan hepimiz bu toplumun bir parçasıyız. Gerek yerel yönetim olarak bizler, gerekse de merkezi hükümetimiz, engelli vatandaşlarımızın yaşamına her gün yeni güzellikler katmaya devam edecek. Bu özel etkinliğe destek olanlara teşekkür ediyor,  askerlik coşkusunu yaşayan engellilerimizi kutluyorum " dedi.
Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci ise hiçbir engel tanımadan asker ocağına gitmek isteyen engelli gençlerin güzel bir örnek sergilediğini belirtti.
Yüzbaşı Böberci; " Türk milletinin asker doğduğunu kanıtlayan engellilerimize desteğimiz ve inancımız tamdır. Onları her türlü zahmete katlanıp, yetiştirerek askere gönderen ailelerine şükranlarımı sunuyor, asker adaylarımıza bu temsili görevlerinde başarılar diliyorum " dedi.
 
Önce kına sonra uğurlama
 
Başkan Sadi Kurtulan, programda ellerine kına yakılan engellilere hediyeler takdim etti.
Engelli asker adayları daha sonra Adnan Menderes Meydanı'ndan dualarla bir günlük askerlik yaparak terhis belgesi alacakları Gemlik Veterinerlik Okulu'na uğurlandı.
Mustafakemalpaşa'da Engelliler Haftası kutlamaları; konser, gelinler için kına gecesi, yürüyüş ve spor gösterileriyle tüm hafta boyunca sürecek. 
 
 
 
 
 
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

CHP'li Şükrü Erdem suç duyurusunda bulundu
CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, sözlerini çarpıtarak yayın yapan ve paylaşımlarda...

Haberi Oku