Mustafakemalpaşa Haberleri:
En iyi kısa film ödülünü ‘Uyanış' kazandı

Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün evrensel ve milli değerlere ilişkin tutum ve davranışların bilinmesi ve özendirilmesi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla liseler arasında düzenlediği ‘Değerlisiniz’ temalı kısa film yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.
Adalet, dostluk, yardımseverlik gibi temel insani değerlere karşı duyarlılık oluşturarak, eğitime sinemanın araştırıcı gözüyle bakılmasını sağlamak için projelendirilen ödüllü kısa film yarışmasının finali, Adnan Menderes Meydanı’nda yapıldı.
Gala ve ödül törenine; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Şube Müdürleri Mehmet Ardıçoğlu ve Zafer Göllü ile birlikte idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
29 eser katıldı
 
Yarışmaya katılan filmlerin görüntülerinden oluşan sinevizyon gösterimi ile başlayan programın açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, sinema projesi ile teknolojiyi evrensel ve milli değerlerle buluşturarak öğrencilerin gözünden anlatımını amaçladıklarını söyledi.
Efe; “ Bu yarışmayla teknolojinin meydan getirdiği bağımlılıktan bir güzellik ortaya çıkarmak istedik. Yarışmaya 11 okul, 22 danışman öğretmen, 111 öğrenci 29 eserle katıldı.  Projenin fikir aşamasından uygulamaya geçişine kadar geçen sürede görev alan öğretmenlerimize, yarışmaya katılan öğrencilerimize ve bu projeye her türlü desteği veren Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum ” dedi.
 
‘Tüm öğrencilerimiz değerli’
 
Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise insani değerlerin öğrencilerin gözüyle beyaz perdeye aktarılmasını önemsediklerini, farklı bakış açılarının bu değerlerin birikimine zenginlik katacağını belirtti.
Başkan Kurtulan; “  Öğrencilerimizin, sinema sanatındaki yeteneklerini teknolojiyi de olumlu yönde kullanarak bir eser olarak ortaya koymaları bu yarışmanın ana fikriydi. 111 öğrencimiz kolektif bir çalışma doğrultusunda bizlere adaleti, dostluğu, hoşgörüyü anlattı. Bu çok önemli bir eğitim faaliyeti olarak kayıtlara geçti. Her bir öğrenciminiz ülkemizin bir değeri olarak yetiştiğinin farkındayız. Onlara şans vermek, yeteneklerini ortaya çıkarabilecek alanlar açmak bizlerin görevi. Bu tür projelerde eğitim camiasının yanında olmaya devam edeceğiz. Yarışmaya emek veren herkesi tebrik ediyorum ” dedi.
 
 
 
Büyük ödül ‘Uyanış’a
 
Mustafakemalpaşa’daki tüm resmi ve özel liselere açık olan yarışmada, jenerik dahil 2 ile10 dakika arasında olan kurmaca, deneysel ve animasyon filmler yarıştı.
Senaryoda özgünlük, çekim tekniği, kurgu ve görsellik gibi kriterlerin değerlendirildiği yarışmada birincilik ödülünü, çevre duyarlılığına dikkat çektiği ‘Uyanış’ adlı kısa filmiyle Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi’nden İrem Saygısever kazandı.
Yarışmada ikinciliği Lalaşahinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden ‘Balıkçı’ adlı eseriyle Emirhan Özkan, üçüncülüğü ise ‘Çınar Ağacı’ adlı çalışmayla Mustafakemalpaşa Anadolu Lisesi’nden Melis Kuru elde etti.
Mansiyon ödülleri ise ‘Ya Tutarsa’ adlı eseriyle Sedat Karan Anadolu Lisesi’nden Sezer Sevim’in ve ‘Düşüş’ adlı eseriyle Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi’nden Berkay Eren Emin’in oldu.
Kısa film yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. 
 
 
 
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

CHP'li Şükrü Erdem suç duyurusunda bulundu
CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, sözlerini çarpıtarak yayın yapan ve paylaşımlarda...

Haberi Oku

banner108