Mustafakemalpaşa Haberleri:
Dolu Mağdurları Bakan Fakıbaba'nın Masasında!
Bakanlıkta gerçekleşen ziyarette Fakıbaba'ya yeni görevinde başarılar dileyen Başkan Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa ve Karacabey'de yaklaşık 95 bin dönümlük arazide etkili olan dolu felaketi hakkında bilgiler verdi.
Çeltikçi, Koşuboğazı, Durumtay, Yeşilova, Ormankadı ve Kumkadı mahalleri ile Karacabey’in bir bölümünde bini aşkın mısır, kavun, karpuz, biber ve domates üreticisinin yaşanan afetten olumsuz etkilendiğinin söyleyen Başkan Sadi Kurtulan, çiftçinin zararlarının karşılanması noktasında acil yardıma ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Başkan Kurtulan; “ 18 Temmuz sabahı saat 06.30 sıralarında başlayan ve 45 dakika süren bir felaket yaşadık. Mustafakemalpaşa ve Karacabey'in büyük bir kısmında 50 yıldır görülmemiş bu afet maalesef ürün hasadına denk geldi. İlk günden beri zor durumda kalan çiftçilerimizin yanındayız. Tarım Bakanlığı'ndan başlayarak Valilik, Büyükşehir ve milletvekillerimizin her biri bu konudaki duyarlılıklarını gösterdiler. Bizde size durumun vahametini göstermek için geldik. İnşallah devletimiz ve milletimiz tekrar el ele vererek bu yaraları sarmak için gereğini yapacaktır ” dedi.
 
‘Yaraları saracağız’
 
Üretici çiftçilerin her zaman yanında olduklarını kaydeden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Fakıbaba ise süreci yakından takip ettiklerini dile getirdi.
Çiftçilere geçmiş olsun dileğinde bulunarak zarar gören tarım ürünleri inceleyen Bakan Fakıbaba; “ Allah bu gibi afetlerde yurdumuzu korusun. Önemli olan cana bir şey gelmesin. Ürünlere gelen zararı bu devlet hep karşılamıştır, bunu da karşılamak zorundayız. Arkadaşlarımıza söyleyeceğim, çalışacağız. Üreticiye saygısı olan bir hükümetiz. Devlet olarak, hükümet olarak olaya bakışımız böyledir. Hem merkezi hükümet hem de yerel yönetim olarak ne yapabileceğimize hep birlikte bakacağız. Yardım etmek bizim görevimiz. Bu yaraları hep birlikte saracağız ” dedi.
 
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

CHP'li Şükrü Erdem suç duyurusunda bulundu
CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, sözlerini çarpıtarak yayın yapan ve paylaşımlarda...

Haberi Oku

banner108