Mustafakemalpaşa Haberleri:
Çerkesler'den Renkli Şölen!
Türkiye'nin dört bir yanından gelen Çerkes kökenli vatandaşların kültürlerini yaşattığı etkinliğe; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Ayhan Özbek, Büyükşehir Koordinatörü Rüştü Suna, KAFED Bursa Derneği Başkanı Şamil Jane, KAFED İskenderun Derneği'nden Arzu Doğan, İstanbul Abhaz Kültür Derneği Başkanı Hakan Ander, KAFED Kayseri Derneği Başkanı Hayrettin Seyhan, Balıkesir Adige Derneği Başkanı Cemal İnan, Orhanlı Çerkes Kültür Derneği'nden Mehmet Yılmaz ile birlikte siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri katıldı.
Şölenin açılış konuşmasını yapan Karaorman Mahalle Muhtarı Ramazan Beysi, Çerkeslerin yüzlerce yıllık geleneğini birlik içinde yaşatmaya devam edeceklerini söylerken etkinliğe emeği geçenlere teşekkür etti.
 
'Bu birliktelik sürecek'
 
Kafkas halkları ile Türkiye arasındaki tarihsel bağların yeni girişimlerle güçlendiğini belirten Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise 1864'teki acıları unutmadan geleceğe yürümenin önemine dikkat çekti.
Başkan Kurtulan; " Milletin hafızası tarihtir. Bu nedenle geçmişten geleceğe uzanan kültürel değerlerin devamı çok önemlidir. 21 Mayıs 1864'te yaşananlar bugüne taşınıyorsa,
yaşanan acılar ve çileler kültürümüzde, folklorumuzda yaşıyorsa gelecek nesillerin
hafızasına aşılanıyor demektir. Biz birlikte güzel bir tablo ifa ediyoruz. 17 yıldır bu değerli etkinliği devam ettiren, Karaorman'da bütün Marmara'yı toplayan bütün derneklere teşekkür ediyorum " dedi.
KAFED Yönetim Kurulu Üyesi Arzu Doğan'da konuşmasında Çerkes kültür varlıklarının ve özelliklerinin özgün biçimleriyle korunup, kendi iç dinamikleri ile geliştirilebilmesi için çalıştıklarını söyledi.
KAFED Bursa Derneği Başkanı Şamil Jane ise uluslararası alanda kendilerinin 'Çerkes' olarak tanındıklarını söylerken bu kimliğin yaygınlaşması için herkese görev düştüğünü kaydetti.
Çerkes kültürünün devam ettirilmesi ve kaynaşmayı amaçlayan gecede sahne alan; Aşhemez, Ridade, Blane, Emef, İlbahar, Şhabraz, Şağdiy ve Tinikona grupları sergiledikleri oyunlar ve ezgilerle büyük alkış aldı.
Yöresel oyunlarıyla hasret gideren Çerkeslerin gönüllerince eğlendiği gecede bu kültürün tanıtılmasına destek olanlara teşekkür plaketi takdim edildi.
 
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

CHP'li Şükrü Erdem suç duyurusunda bulundu
CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, sözlerini çarpıtarak yayın yapan ve paylaşımlarda...

Haberi Oku