Mustafakemalpaşa Haberleri:
Başkan Kurtulan'dan esnafa kira müjdesi

Mustafakemalpaşa Belediye Meclisi, Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, mülkiyeti belediyeye ait dükkânları işleten esnaflara yönelik müjdeli bir karar aldı.
3 yılda bir yapılan dükkân ihaleleri, meclisten oy birliği ile çıkan karar doğrultusunda 10 yıla uzatıldı.
100’e yakın iş yerinde faaliyet gösteren esnafların, dükkân ihalelerinin bitmesiyle işgalci pozisyonuna düşeceğini belirten Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kiracı için daha uygun bir zaman belirleyerek bu olumsuz durumu giderdiklerini dile getirdi.
 
‘Verimlilik artacak’
 
Başkan Kurtulan; “ Mustafakemalpaşa’da biz göreve geldiğimizde yılan hikâyesine dönen bir konu bulunuyordu. Kiracı esnafın durumu ne olacak? Esnaflarımızın fuzuli şagilden kiracı statüsüne geçmeleriyle ilgili uzun yıllardır çözülemeyen bir durumdu bu. Geçmişin çözülemeyen bu sorununu o günlerde meclisimizin ve hükümetimizin desteği ile çözdük. Şimdi bu esnaflarımızın kira dönemleri bitiyor. Belediye Başkanına verilen yetki bunu 3 yıl yapmak. Esnafın bu dükkânlarda yerini hazırlaması ve iş yapma konusundaki sürenin az olduğunu takdir ediyoruz. Bu süreyi daha da uzatarak esnafımızın çalışma verimini arttırmak istiyoruz. Bu dükkânlarla ilgili bir tasarrufumuz olduğunda zaten kiracılarımızı bilgilendiriyoruz. Bu süreyi de 10 yıl olarak belirledik. Esnaf açısından daha uygun bir zaman tercihi olacak. Kararın esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum ” dedi.
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

CHP'li Şükrü Erdem suç duyurusunda bulundu
CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, sözlerini çarpıtarak yayın yapan ve paylaşımlarda...

Haberi Oku

banner108