Mustafakemalpaşa Haberleri:
Başkan Kurtulan'a Madeni Eşya Odası'ndan ziyaret
Ocak ayında yapılan kongrede tekrar Madeni Eşya Odası Başkanlığı'na seçilen Önder Aydın, yeni yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Sadi Kurtulan'a nezaket ziyaretinde bulundu.
Ziyarette konuşan Başkan Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa'nın ekonomik gelişiminin dinamik gücü olan esnaflara her türlü desteğin verilmesi için gayret gösterdiklerini söyledi.
 
'Esnaf öncelikli yatırım'
 
Mustafakemalpaşa'nın en büyük meslek platformlarından biri olan Madeni Eşya Sanatkarları Odası yönetimine görevlerinde başarılar dileyen Başkan Kurtulan: " Esnafımızın birlikte hareket etme ve üretebilme yeteneği var. Geçmişte bunun güzel örneklerini yaşadık. Yerel yönetim bazında esnafa her türlü desteği vermenin sorumluluğunu hissediyoruz. Hayata geçireceğimiz projelerde esnafın da kazanmasına dönük adımlar atıyoruz.  Ekonomik ve sosyal yaşamın iç içe olacağı yatırımları hazırlıyoruz. Geçmiş dönemde esnaf çarşımızı modernize ettik. Bu dönemde de Gençlik Merkezi, Yunus Emre Kapalı Pazaryeri ve yeni hayvan pazarı projelerimizi hızla hayata geçiriyoruz. Bu yatırımlar esnafımıza verdiğimiz desteklerin en güzel örnekleridir. Güçlü bir iletişim ve sorunlara müşterek çözüm arayışı ile aşamayacağımız engel yok. Bizim için en büyük ödül, Mustafakemalpaşa’nın can damarı olan esnaflarımızın memnuniyetidir. Omuz omuza verdikçe daha da güçleneceğiz. Esnaflarımızın ekonomisinin canlanması için yapılacak her çalışmaya destek vermeye hazırız " dedi.
 
Mesleki eğitime yeni proje
 
Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Önder Aydın ise konuşmasında, şeffaflığı ön planda tutan bir yönetim anlayışıyla üyelere en iyi hizmeti sunmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Ahilik kültürünü yaşatmak isteyen bir anlayışa sahip olduklarını kaydeden Aydın: " Üyelerimizde bunun farkında ve çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Çünkü bizim kapımız herkese açık. Bizler yerelde mesleki bir oda olmanın yanı sıra bir sivil toplum kuruluşu da sayılırız. Üyelerimiz bize seçimlerde büyük bir teveccüh gösterdi. Söz verdiğimiz iki önemli projeyi hayata geçirmenin hazırlığı içindeyiz. Bunlardan ilki ERASMUS Projesi. Bu girişim üyelerimize dönük önemli bir adım. Bu program kapsamında hazırladığımız proje kabul edildi. Tüm masraflarının Avrupa Birliği'nden karşılanacağı bu proje ile üyelerimizi 8-10 kişilik gruplarla; Almanya, Hollanda, Romanya ve İtalya gibi ülkelere götüreceğiz. Bununla ilgili başlattığımız yabancı dil kursu devam edecek. Üyelerimiz buralardaki mesleki yenilikleri görme, ticari anlamda iş birliği sağlama gibi avantajlar yakalayacak. Diğer önemli projemiz ise eğitim alanında olacak. Kaymakamlığımız öncülüğünde yaptığımız TANAP Sosyal Hibeler kapsamında Mesleki ve Anadolu Lisesi'ne mermercilikle ilgili bir bölüm açmayı planlıyoruz. Bu da Mustafakemalpaşa için mesleki anlamda büyük bir kazanım olacak. Aynı şekilde birlik ve beraberliğimizi güçlendiren çalışmalara devam edeceğiz. Yeni yönetimimiz, odamızın marka değerini yüksek noktalara taşıyacak kabiliyettedir.  Başta Mustafakemalpaşa Belediyesi olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde çalışarak hem bölgemizin hem de ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacağız. Belediye Başkanımıza, düzenlediğimiz tüm etkinliklere bizzat katılarak verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum " dedi.
 
 
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

CHP'li Şükrü Erdem suç duyurusunda bulundu
CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, sözlerini çarpıtarak yayın yapan ve paylaşımlarda...

Haberi Oku

banner108