Mustafakemalpaşa Haberleri:
15 Temmuz simülasyonu öğrencilerle buluşuyor
Kalkışmanın yıl dönümünde başlatılan ve o güne ilişkin görüntülerin sanal gerçeklikle izlendiği simülasyon gösterimi ile 15 Temmuz gecesi yaşananların unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.
Yeni eğitim sezonun başlamasının ardından Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile devam eden 15 Temmuz Destanı konulu çok boyutlu simülasyon gösterimi bugüne kadar 2 bin öğrenciye ulaştı.
Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, son olarak Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi’nin katıldığı simülasyon gösterimini öğrencilerle birlikte izledi.
 
‘10 bin öğrenciye ulaşacak’
 
15 Temmuz’u yeni kuşaklara bilişim teknolojileri aracılığıyla anlattıklarını söyleyen Başkan Sadi Kurtulan, her öğrenci için 4 dakika süren gösterimin eğitim sezonu boyunca tüm okullarla buluşacağını belirtti.
Esnaf Çarşısı girişinde kurulan 15 Temmuz simülasyonunu 10 bin öğrenciye ulaştırmak istediklerini kaydeden Başkan Kurtulan; “Hain darbe girişimiyle ilgili görüntüler, harekete duyarlı şekilde hazırlanan videolar aracılığıyla VR gözlükleri takılarak izleniyor. Teknoloji kullanılarak ortaya çıkan gerçeklik duygusu, gençlerimizin o anları yaşaması için önemli bir uygulama. O günü hafızalarda canlı tutarak milli bir bilinç oluşturulmasını hedefliyoruz. 15 Temmuz bu ülkenin içerden ve dışlardan tüm düşmanlarına karşı gösterdiği milli bir refleksin adıdır. Bu refleksi zihinlerde canlı tutmak hepimizin görevi olduğu gibi biz de bunu toplumun tüm katmanlarına bir bilinç şeklinde yerleştirmek istiyoruz. Bu konuda bizlere yardımcı olan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
 
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

CHP'li Şükrü Erdem suç duyurusunda bulundu
CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, sözlerini çarpıtarak yayın yapan ve paylaşımlarda...

Haberi Oku