Mustafakemalpaşa Haberleri:
15 Temmuz, simülasyonla anlatılacak

Geçtiğimiz yıl 10 bin kişiye ulaşan gösterim, hain kalkışmanın 2. yıldönümünde bir kez daha vatandaşların izlenimine sunulacak.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, Adnan Menderes Meydanı Esnaf Çarşısı girişinde kurulacak olan simülasyon, 9 Temmuz Pazartesi gününden itibaren tüm vatandaşlara açık olacak.
15 Temmuz’a ilişkin görüntülerin sanal gerçeklikle izlendiği simülasyon gösterimi ile yaşananların unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.
4 dakika süren gösterimde, hain darbe girişimiyle ilgili görüntüler, harekete duyarlı şekilde hazırlanan videolar aracılığıyla VR gözlükleri takılarak izlenebilecek.
Teknoloji kullanılarak ortaya çıkan gerçeklik duygusunun vatandaşların o anlarda yaşananları anlaması için önemli bir uygulama olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; “  O günü hafızalarda canlı tutarak milli bir bilinç oluşturulmasını hedefliyoruz. 15 Temmuz bu ülkenin içerden ve dışardan tüm düşmanlarına karşı gösterdiği milli bir refleksin adıdır. Bu refleksi zihinlerde canlı tutmak hepimizin görevi olduğu gibi biz de bunu toplumun tüm katmanlarına bir bilinç şeklinde yerleştirmek istiyoruz” dedi.
 
 
 
 
 
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

CHP'li Şükrü Erdem suç duyurusunda bulundu
CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, sözlerini çarpıtarak yayın yapan ve paylaşımlarda...

Haberi Oku

banner108