Mitoloji dedimse de öyle bildiğiniz antik mitolojiden bahsetmeyeceğim. Bir kısım Çerkesler tarafından bir türlü tanınmayan, tanımlanamayan, beğenilmeyen sürekli aptallığı, tembelliği, beceriksizliği vurgulanan yakın dönem tarihimizin şehit ve gazi, velhasılı vatansever Çerkes halkından bahsedeceğim

Bu iddialarda bulunan Çerkesler her nasıl olmuşsa bu kadar bozuk birmutasyondan kendileri mükemmel çıktığını düşünüyorlar.

Belkide doğru söylüyorlar bilemiyoruz. Ama şu soruların cevabını bilebilirsek bu iddialarda bulunan arkadaşlar hakkında da durum saptaması yapabiliriz

-Dünyada kaç tane halk, bir devlet örgütlenmesi olmadan kesintisiz 300 yıl emperyalizme karşı mücadele vermiştir.

-Dünyada Kaç tane halk topraklarından sürüldükten sonra gittikleri yerlere bu kadar hızlı biçimde uyum sağlayıp o bölgeye sosyal, sanatsal, ekonomik ve askeri destekleriyle takdir toplamıştır.

-Dünyada kaç halk azınlık kaldıkları kendi topraklarında ve en ağır asimilasyon şartlarında 1,5 asır boyunca yok olmadan ayakta kalabilmiştir.

-Ve günümüzde tüm halkların kültürleri kutsanmışken. Çerkeslerin giyim gıda müzik dans gibi kültürel öğeleri bütün halklar tarafından hala ayrıcalıklı kabul edilir.

“Fındık kabuğundan çıkmış ta kabuğunu beğenmemiş” diye bir Türk deyişi vardır ya, bu arkadaşların durumu bu tarzda sanırım.

Anavatan Çerkeslerinin, GDO ve kimyasallarla kirlenen ve atalarına sövgü düzen sizlere benzemediği kesindir.

Bir insan soyuna atasına nasıl bu kadar yabancılaşır ve onları bu kadar nasıl küçümser anlamak mümkün değildir.

Kafkasyanın o zorlu mücadelesini ve takdire şayan yüzlerce yıllık direnişini anlayabilmek için Kafkasya’ya gitmek gerekir. O insanların onca zor şartlara rağmen neler başardığını ve hala ayaktaysak, bu mirasın bize nasıl ulaştığını ancak o dağlarda gözlemleyebilir.

Sonuç olarak devlet örgütlenmesi olmadığı için yazı kullanamayan bu halkın tarihi kendisini yok etmeye çalışanlarca yazılmıştır. Ve siz bu şanlı tarihi sadece onlardan öğrenmek zorunda kalıyorsunuz. Bir Çerkes olarak bunu bilmenize rağmen artık umudunuzu kaybettiğiniz ve ruhunuzu şeytana teslim ettiğiniz için mazeret olarak kendi soyunuza ve atalarınıza saldırıyorsunuz.

Çemişo KADİR

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

banner108