KAFKASLAR ALTIN MADENİ!
 2012 Yılında Bursa'da kurulan KAFSİAD iki yıl gibi kısa bir sürede Bursa İş dünyasında kendine önemli bir yer edindi. KAFSİAD Başkanı Aydın İlhan KAFSİAD'ı ve gelecek ile ilgili projelerini www.uludaghaber.net Genel Yayın Yönetmeni Ali Sünlüklü'ye anlattı.
KAFSİAD ne zaman kuruldu ve kuruluş amacı nedir?

Kısa adı KAFSİAD olan Kafkas Sanayici ve İş Adamları derneğimiz 2012 yılında Bursa’da kuruldu. Amacımız Türkiye’de yaşayan Kafkas kökenli iş adamlarını bir çatı altında buluşturup, bunun paralelinde de Bürokrat, Akademisyen ve çalışanlarımızı daha iyi seviyeye getirip ülkemize katma değer üretmek. KAFSİAD’ın merkezi Bursa’dır. KAFSİAD Kafkas potansiyeli olan bütün illerde şubeler açmayı planlamaktadır. İstanbul, İzmir, Ankara, Kayseri şubelerimiz açılma aşamasındadır. Bundan sonraki hedefimiz Türkiye’nin Balkanlar’da yapmış olduğu açılımı Kafkaslar’da da yapmak, bunu yaparken de Türkiye ve ana vatanımız olan Kafkasya’ya katma değer üretmektir.

Kafkaslar Türk iş adamları için altın madeni mi ve oraya gidecek iş adamlarını ne gibi fırsatlar bekliyor?

Kesinlikle size katılıyorum. Kafkasya Türk iş adamları için adeta altın madeni. Buradan bir ürünü Rusya ‘ya ihraç etmeye kalktığınızda 16 dolara ihraç edeceğiniz bir ürünü Abhazya’ya kuracağınız bir firma ile vergisiz olarak çok daha düşük maliyet ile ihraç edebiliyorsunuz. Bu da size uluslararası piyasalarda rekabet edebilme olanağı sağlıyor. Biz KAFSİAD olarak oradaki devlet adamları ile temasa geçtik. Hemen hemen hepsi bizden oraya yatırım yapmamızı istiyor. Bu da iş adamlarımız için bulunmaz bir fırsat. Biz iş adamlarımız Kafkasya’ya köprü oluşturmaya hazırız.

KAFSİAD Kafkas Kültür Evi adı altında bir proje açıkladı. Bu proje ne zaman başlayacak ve Bursa’ya ne katkı sağlayacak?

Bursa tarih ve kültür açısından çok zengin bir şehir. Biz KAFSİAD olarak Kafkasya’nın kültürünü ve tarihi eserlerini Bursa’da sergileyebileceğimiz, Bursa’da ki bütün kültür derneklerimizin bir araya gelebileceği bir kültür merkezi oluşturmak. Bizim bu projemize de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Recep Altepe ciddi katkı sağlıyor. Planladığımız bu kültür merkezi, Bursa’nın kültür turizmine ciddi katkı sağlayacaktır.

EKO Sektör aracılığı ile son mesajınız nedir?

Bursa ve Türkiye’de ki bütün iş adamlarının KAFSİAD ile iletişime geçmesini istiyoruz. Bizim sloganımız olan GELECEĞİMİZ İÇİN GENÇLERİMİZ İÇİN KAFSİAD’ta birleşelim diyoruz.

 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104