İNSAN:
Giyilebilir teknolojiye olan ilgi evden çalışma ve eğitimle arttı

Vücut hareketlerini takip eden akıllı sensörlere sahip giyilebilir teknoloji ürünlerine olan talep her geçen gün artıyor. Giyilebilir teknoloji ürünleri arasında yer alan akıllı saat ve bileklikler ise en çok tercih edilen ürün grupları arasında yer alıyor. Kompakt tasarımlarıyla GPS, ivme ölçer, jiroskop ve nabız ölçer sensörleri sayesinde günlük hayatta kullanıcılarına birçok veriyi anlık olarak ileten cihazları satın alanların sayısında da büyük bir artış yaşanıyor. 

Elektronik ürünlerini en uygun fiyat, en kaliteli hizmet ve güvenilir alışveriş yaklaşımıyla ulaştırmak üzere 2008 yılında kurulan İncehesap.com tarafından açıklanan Şubat ayı verilerine göre; giyilebilir teknoloji ürünlerinin satışları geçen yılın aynı dönemine kıyasla 2,6 kat artış gösterdi. Aynı dönemde akıllı bileklik satışları 4,8 kat, akıllı saat satışları  ise 2,4 kat arttı.

Akıllı saat sayfalarını ziyaret eden kullanıcılarda %85 artış

Evden çalışma ve eğitimin yaygınlaşmasıyla birlikte evlerde daha çok vakit geçirilmesi beraberinde spor aktivitelerini de evlere taşıdı. Temel fitness takip verilerinden, gelişmiş spor aktivite takibine dek detaylı bilgiler veren cihazlar özellikle bu dönemde evde spor yapan kullanıcılar tarafından tercih edilmeye başlandı. İncehesap.com verilerine göre; bu dönemde giyilebilir teknoloji ürünleri sayfalarını ziyaret eden kullanıcıların sayısı %30 artış gösterdi, akıllı bileklik ürün sayfalarını ziyaret eden kullanıcıların sayısında da %54 artış yaşandı. Ocak 2021 ile Şubat 2021 kıyasladığında ise akıllı saat sayfalarını ziyaret eden kullanıcıların sayısının %85 arttığı görüldü.

Giyilebilir teknolojilerin kullanım alanı genişleyecek 

İncehesap.com Kurucu Ortağı Nurettin Erzen; “Özellikle ardımızda bıraktığımız dönemde giyilebilir teknoloji ürünlerine olan talepte bir artış gözlemliyoruz. Evden çalışma ve eğitimin yaygınlaşmasıyla birlikte evlerde daha çok vakit geçirilmesinin bunu sağladığını söyleyebiliriz.  

Bu ürün grubu içinde öne çıkan kategori ise; akıllı saat ve bileklikler. Bu kategorideki ürünlerin çıkış noktası aktivite ve fitness takibi olsa da bugün gelinen noktada  özellikle akıllı saatlerin kişisel bir asistan olarak kullanıldığını söyleyebiliriz. Gündelik yaşamın bir parçası haline gelen akıllı saatler tasarımlarıyla da kişisel tarzı tamamlayıcı bir kimliğe büründü. Kullanıcılarına telefonu yanıtlayıp saat üzerinden görüşme yapabilme imkanı sağlayan ve bu cihazlar için özel olarak geliştirilen uygulamalarla hayatı kolaylaştıran çözümler sunan akıllı saatlere olan talep artmaya devam edecektir. Önümüzdeki dönemde, giyilebilir teknoloji çözümlerinin kullanım alanının genişleyeceğini düşünüyoruz” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Yapılan yardım hem bedenleri hem yürekleri...
Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi sakinlerinin el emeği olan atkı, bere, eldiven, süs eşyası gibi ürünler,...

Haberi Oku

banner108