İNSAN:
Çolpan İlhan Unutulmadı!

 Şair Atilla İlhan’ın kız kardeşi, sinema sanatçısı Sadri Alışık’ın eşi ve oyuncu Kerem Alışık’ın annesi olan tiyatro sanatçısı Çolpan İlhan, ölümünün 1. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Oğlu Kerem Alışık, oyuncu Süleyman Turan, Kayhan Yıldızoğlu, Yusuf Sezgin, Levent Ülgen ve Türker İnanoğlu ve çok sayıda dostu Çolpa'nın kabrinin başına geldi. İlhan'ın mezarı başında yapıla anmada dualar okundu. 

Annesinin çok nurlu bir insan olduğunu ifade eden Kerem Alışık, “Nurlarda yattığına inanıyoruz. Nasıl anlatmak gerekir bilmiyorum ama kısaca çok yaman bir kadındı. Müthiş asaleti, zarafetinin yanında hiç beklenmeyecek kadar yılmaz bir savaşçıydı, dirençliydi. Hep mücadele etti, çok emek verdi.” dedi.

'ONU ÇOK ÖZLÜYORUZ'

Annesinin ailesine çok bağlı olduğunu söyleyen Alışık, ailenin her zaman kahramanı olduğunu, babasının da bu şekilde dile getirdiğini anlattı. Annesinin ömrünü; evladına, toruna, eşine adadığını belirten Kerem Alışık, “Bütün bu ailenin bağlılığını yaşatma azmini, yaşamın içindeki çabasının örneği annem olmuştur. Dolayısıyla biz onu çok özlüyoruz. Her şeye çare var, ölüm hepimiz için mutlaka biz de burada yerimizi alacağız ama insanın özlemek duygusuna karşı koyacak hiçbir gücü yok.” diye konuştu. 

Oyuncu Süleyman Turan da yılların çok çabuk geçtiğini, çok kısa bir süre önce kaybetmiş gibi hissettiğini söyledi. Çolpan İlhan’ın ölümünden önce Sadri Alışık’ı anmak için buraya geldiklerini hatırlatan Turan, “Çok iyi organize eden bir eşti, çok iyi bir sinema figürü, çok iyi bir arkadaştı. Bir sene geçmiş, çok buruk şekilde arkadaşlarla bir araya geldik. Çolpan İlhan çok önemli bir sinemacı ve insandı.” ifadesini kullandı. 

Oyuncu Kayhan Yıldızoğlu ise Çolpan İlhan’ın çok kıymetli insan ve çok iyi dost olduğunu söyledi. İki evlat armağan ettiğini anlatan Yıldızoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Nur içinde olsunlar. Ölüm hepimize. Benim de son kullanma tarihim zaten geçti. Bir tarafa gideceğiz. Önemli olan geride böyle güzel bir çizgi, dostluk sevgi bırakabilmek. Rahmet diliyorum.” 

Anahtar Kelimeler
Çolpan-ilhan-unutulmadı
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Yapılan yardım hem bedenleri hem yürekleri...
Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi sakinlerinin el emeği olan atkı, bere, eldiven, süs eşyası gibi ürünler,...

Haberi Oku

banner108