Çoğulcu Demokrasi Partisi Güney Marmara Bölgesinde , toplumun değişik kesimleriyle bir araya gelerek yaptığı istişare toplantılarına, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla ( STK) devam etmektedir.
   Halkla yüzyüze yaptığı görüşmeleri daha çok Bursa merkezli gerçekleştiren ÇDP ikinci hamlesini Çanakkale ve Balıkesir illerinde bulunan STK’larla bir araya gelerek gerçekleştirmiştir.
   Çoğulcu Demokrasi Partisi ; Genel Başkanı ve İstanbul ,Bursa İl başkanlarının eşliğinde ,Biga Kafkas Kültür Derneği,Bandırma Kafkas Kültür Derneği,Gönen Kafkas Kültür Derneği ve Manyas Çerkes Derneği ile yaptığı istişare toplantılarında ; Kültürlerini dillerini,müziklerini korumaya çalışan büyük bir kitlenin dertlerini dinlemiş ve Parti olarak toplumun dertlerine, sorunlarına getirdikleri çözümleri detaylı bir şekilde halkımıza açıklamıştır.
   ÇDP heyeti bu ziyaretinde,Türkiye’nin Kurtuluş savaşında Kuvay-i Milliye hareketinin başladığı ve efsane kişileri tarihe armağan eden bölgede; (Çerkes Ethem,Kuşçubaşı Eşref,Anzavur Ahmet gibi askeri kişilerin yanında Ünlü yazar Ömer Seyfettin’in) torunlarıyla bir araya gelmenin ayrıcalığınıda yaşamışlardır.Ancak; yapılan istişarelerde,tarihe mal olmuş bu vatansever asil insanların torunlarının,günümüzde büyük çoğunluğunun anadillerini kaybetmiş olması gerçeği,yıllardır Türkiye’de uygulanan Asimilasyon politikasının soğuk yüzünüde ÇDP heyetine göstermiştir.
    ÇDP yetkilileri, Çoğulcu Demokrasi Partisinin sadece Çerkeslerin Partisi olmadığını,Lazların,Pomakların,Boşnakların,Yörüklerin,Manavların vb.ninde Partisi olduğunu ve Türkiye Parlamentosunda temsil edilmeyen,gelecek kaygısı olan her toplum kesiminin Partisi olduklarını ,bunun parti tüzüğünde de var olduğunu dile getirmeleri toplantılara katılan vatandaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanmıştır.
   Yapılan istişare toplantılarında STK başkanlarının ve vatandaşların ; özellikle asimilasyon yoluyla anadillerinin yok olmakla karşı karşıya olduğunu,kültürlerinin ve müziklerinin yaşatılması için çok zorlandıklarını ve kıt imkanlarla uzun vadede ayakta kalamayacaklarını, bunun için kültürel yok oluşa mutlaka bir çözüm bulunması gerektiği ,mevcut iktidarların ve partilerin bu konuda güven verici programlarının olmadığını dile getirmişlerdir.
   Toplantılarda bir çok düşünce dile getirilirken özellikle Gönen Kafkas Kültür Derneğinde , Araştırmacı Yazar Gürol DEMİR’in (Kaf Dağının İnsanları) sonbaharda Türkiye’de yapılacak olan Uluslararası Arkeoloji toplantısında Çerkesçenin Arkeoloji Dili olarak kullanılmasını ,toplantı heyetine sunacağını açıklaması,katılımcılar ve ÇDP yetkilileri tarafından heyecanla karşılanmış ve kaybolmamak için can çekişen Çerkeşçe içinde bir umut olarak değerlendirilmiştir
   Çoğulcu Demokrasi Partisinin temsil edilmeyen halklar için bir umut olduğunu dile getiren STK başkanları ve katılımcılar;ÇDP nin bölgelerinde mutlaka teşkilatlanması gerektiğini ve Parlamentoda temsil edilmelerinin hayati önem taşıdığını ,bunun için ne yapılması gerekiyorsa her türlü fedakarlığa hazır olduklarını dile getirmeleri ÇDP‘nin bölgede geleceği açısından önemli bir aşama olduğunu göstermiştir.
   Biga,Bandırma,Gönen ve Manyas toplantılarında ÇDP için ilginç gelişmelerden biride;katılımcı vatandaşların,Yıllardır egemen partiler tarafından ihmal edildiklerini,verilen hiçbir vaadin yerine getirilmediğini,kendilerini yok olmakla baş başa bırakıldıklarını dile getirerek,bundan sonra ÇDP nin taraftarı olduklarını üyelik forumlarını doldurarak Partiye üye olmalarıydı.
   ÇDP,gittiği yerlerde STK Başkanları ve vatandaşlar tarafından Konvoylarla ,çiçeklerle karşılanırken,özellikle herhangi bir seçim arefesi olmadan halkın ayağına giderek,halkın dertlerini ve sıkıntılarını dinleyip,çözümlerini halka anlatan bir partiyi ilk kez gördüklerini ve özlenen Ahlaklı Siyasetci ve İlkeli Siyasetin ülkemize ÇDP tarafından getirileceğinide dile getirmişlerdir.
   Çoğulcu Demokrasi Partisinin ,özellikle Türkiye Cumhuriyetin kuruluşunun ve kurtuluşunun başladığı Kuvayi Milliyenin doğduğu bölgede yaptığı istişare toplantılarında aynı Kuvayi Milliye ruhunun toplumda devam ettiğinede şahit olundu. Çoğulcu Demokrasininde doğuşunu müjdeler gibi .
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Gefo Müslüm 4 yıl önce

çdp li yöneticileri içtenlikle kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum

Misafir Avatar
Şamil 4 yıl önce

seçim telaşından uzak yalnız halkın fikirlerinin önemsemediği bu istişare toplantıları için teşekkür ediyorum.emeğinize sağlık.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104