GÜNDEM:
TSK HALKA ÇAĞRI YAPTI!

Bölücü terör örgütü PKK mensuplarının zılgıt çekerek yollara mayın döşemeye başladıklarını belirten Türk Silahlı Kuvvetleri halka çağrı yaparak, "Şu anda Güneydoğu'da ve Suriye sınırındaki il ve ilçelerin bazılarında TSK'yı görev yapamaz hale getirmeyin, bu şerefsiz çetenin amaçlarına bilmeden hizmet etmeyin" denildi.

"ASKERİNİZE SALDIRMAYIN"

Ey milletim, ey güzel halkım artık dışarda göreceğiniz askerler sizin has evlatlarınızdır. Dışarda olun, ama askerinize saldırmayın, araçlarımızı taşlamayın, FETÖ'cüleri sevindirmeyin" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan ve "Ey milletim, ey güzel halkım artık dışarda göreceğiniz askerler sizin has evlatlarınızdır. Dışarda olun, ama askerinize saldırmayın, araçlarımızı taşlamayın, FETÖ'cüleri sevindirmeyin" denilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Dışarda olun ama askerinize saldırmayın, araçlarımızı taşlamayın, FETÖ'cüleri sevindirmeyin, onların asıl istediği "Halkla orduyu karşı karşıya getirmekti", başaramadıkları girişimin amacına uygun hareket etmeyin. Şu anda Güneydoğu'da ve Suriye sınırındaki il ve ilçelerin bazılarında TSK'yı görev yapamaz hale getirmeyin. Bu şerefsiz çetenin amaçlarına bilmeden hizmet etmeyin. Bırakın görevimizi icra edelim. Ülkenin bekasına halel getirecek bu davranışlardan kaçının. Bölücü terör örgütü PKK bölgede yeniden ortaya çıktı, zılgıt çekerek yollara mayın döşüyorlar. Bir de şunu düşünün. Bu illegal FETÖ çetesinin yılanları bu girişimde bulunurken ve hemen bir iki gün öncesinde BTÖ neden saldırılarını kesti? Bu hainlerle BTÖ hainleri aynı çanağa pisliyorlar. Saldırmadılar zira onlara hazırlık yapmaları için fırsat tanıdılar. Üst akıl lafını lütfen ciddiye alın. Bunların başı aynı, sizler ne demek istediğimi anlıyorsunuz. Başbakanımız ısrarla vurguluyor, lütfen bu sözlere kulak verin. Sınırlardaki devriyeler için vardiyalarını değiştirmeye giden askere saldırmayın, bilmeden DAEŞ teröristlerine fırsat tanımayın. Sınırdaki askerlerimize lojistik ikmal yapmak (Mühimmat, akaryakıt, yiyecek su vs) için araçlarımıza saldırmayın, taşlamayın, çocuklarınız aç mı kalsın, susuz mu kalsın, mühimmatsız mı kalsın? Yaptığınız bu aşırılığın nelere sebep olacağını Lütfen lütfen ama lütfen düşünün. Eminiz ki doğruyu göreceksiniz."

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, gazetecilere de çağrı yapılarak bu bilgilerin paylaşılması, istendi. Açıklamada, "Bu ciddi bir milli meseledir. Bu travmayı ancak bu şekilde kısa sürede atlatabiliriz. Aksi takdirde bu hainler amaçlarına, kendileri içeri tıkılsalar dahi ulaşmış olacaklar" denildi.

Açıklamada, son olarak şu bilgilere yer verildi:

"Bu nedenle Yüce Milletimizin asker elbisesi içerisine girmiş eli kanlı canilerden oluşan illegal çete mensubu bu terörist hainler (FETÖ) ile görevinin başında olan, ülkemizin bekası için, aynı zamanda BTÖ ile de canla başla mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman ve fedakar mensuplarını çok iyi ayırt edecek şekilde davranışta bulunacağına inanıyoruz. Bunun da ülkemizin ve asil Milletimizin birlik, bütünlük ve güvenliği bakımından hayati önemi haiz olduğunun bilincindeyiz."

Anahtar Kelimeler
TSK-halka-çağrı-yaptı
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

İSMİNAZ FIRTINA YAZDI
Uludağ Haber yazarı İsminaz Fırtına yazdı.

Haberi Oku

banner108