GÜNDEM:
Erdoğan: Çözüm Sürecinde Silah Stoklaması Yaptılar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. CHP ile koalisyon hükümeti için mutabakat sağlanmış olması durumunda yeni anayasa için imkanın önünün açılmış olacağını ifade eden Erdoğan, HDP'yi isim vermeden terör örgütü PKK'ya destek vermekle suçladı. Musluktan kimlerin kan akıttığını milletin gördüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Malum parti, arkasına terör örgütünü alıyor" ifadelerini kullandı.
Aradığı şehit aileleri arasında Kürtlerin de olduğunu kaydeden Erdoğan, terör saldırılarının artmasının arkasındaki nedenin sorulması üzerine, "Çözüm süreci aslında bunlar tarafından ihanetle değerlendirildi. Çözüm sürecinde adeta Güneydoğu'da kendileri için silah stoklama süreci olarak değerlendirildi. Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar. Bu süreç içerisinde güvenlik güçleri 'herhangi bir çatışmaya girmeyelim' dediler, ama daha sonra anladık ki bu süreç içerisinde bunlar ne yaptılar?" diye konuştu.
Sokağa çıkma yasaklarının 90'lardaki OHAL'den farklı olduğunu savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör saldırıların artmasının oy potansiyelini korumaya yönelik olduğunu iddia etti. Bu akşam gerçekleştirilen terör eyleminden sonra sürecin farklı bir boyuta geçtiğini aktaran Eroğan, operasyonlar sonrasındaki teröristlerin ölü sayısının binlerle ifade edilecek düzeyde olduğunu dile getirdi. Terör örgütlerine yönelik hem hava hem de karadan operasyonların olacağını belirten Cuhmurbaşkanı, polisin de askerin de vurma yetkisinin olduğunu aktararak, aksi yöndeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı. "Bu süreç artık farklı bir süreçtir" diyen Erdoğan, teröre karşı Parlamento'da ortak bir tavır geliştirilememesinden şikayetçi oldu.
ŞEHİT YAKINININ TELEFONDAKİ TEPKİSİNİ DOĞRULADI
Teröre karşı mücadelede MHP ve CHP'yi yeterince destek vermemekle eleştiren Erdoğan, Beştepe Külliyesi'nin güçlü Türkiye'nin simgesi olduğunu savunarak, Beştepe Külliyesi ile güçlü Türkiye'nin temellerinin atıldığını belirtti. Bugüne kadar 70'e yakın şehit yakını ile görüştüğünü, sadece bir şehidin kız kardeşinden tepki gördüğünü doğrulayan Erdoğan, 'Kardeşin de polis olmasıydı' sözünün gerçek olmadığını savundu.
'TEMENNİ EDİYORUM Kİ 7 HAZİRAN'DAN SONRAKİ TABLO OLMAZ'
1 Kasım'daki erken genel seçimde tablonun değişip değişmeyeceğinin sorulması üzerine Erdoğan, "Temenni ediyorum ki, 7 Haziran seçimlerinden sonraki tablo olmaz. Bu tablo Türkiye'ye kan kaybettiriyor. Koalisyon, Türkiye'de kültür olarak olmadığı için bunu başaramadık. Başaramayınca ne oldu? Tekrar seçime gidiyoruz." diyerek ekonomik anlamda yaşanılan sıkıntılardan söz etti.
'SEÇİM, ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN YAPILACAK'
"Ne diyorlar? 'Seçim yapılmayabilir' Şu yaklaşıma bak. Sen demokrasiye inanacaksın ve 'seçim yapılmayabilir' diye bir yaklaşım ortaya koyacaksın. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Bu işin tek çıkış yolu, sandık. Şartlar ne olursa olsun seçim yapılacak." diyen Erdoğan, seçimlerde her sandık başına kamera yerleştirilmesinin rasyonel olmadığının altını çizerek, "Biraz gerçekçi olmak lazım. Bunlar zor işler" dedi.
'VERMEDİKLERİ TAKDİRDE BİZ DE ONLARIN SUÇLULARI VARSA ONLARI DA BEN GÖNDERMEM'
Yurtdışından iadeleri istenen savcıların İnterpol tarafından kırmızı bülten çıkartma taleplerinin olmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı, söz konusu ülkelerin kendilerinden talep edildiğini aktardı. "O ülkelerin yönetimden tespit edildiği anda onlardan istiyoruz. Biliyorsunuz suçluların iadesi anlaşmaları var. Bu anlaşmalardan hareketle 'verdiler, verdiler', vermedikleri takdirde biz de onların suçluları varsa onları da ben göndermem. Bazı ülkelerin şu anda bende bekleyen bu noktada talepleri var." şeklinde konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

İSMİNAZ FIRTINA YAZDI
Uludağ Haber yazarı İsminaz Fırtına yazdı.

Haberi Oku

banner108