GÜNDEM:
DARBEDE BAşARISIZ OLAN FETÖ'NÜN YENİ OYUNU DEŞİFRE OLDU!

Halkı sokaklardan uzaklaştırıp yeni bir darbe için engelsiz bir ortam sağlamak isteyen FETÖ'cü troller sosyal medyada asılsız mesajlarla korku yaymaya çalıştı.

Darbenin ilk saatlerinde halkı "evinize dönebilirsiniz" sahte mesajları ile meydanlardan uzaklaştırmaya çalışan FETÖ'cüler bunda başarılı olamayınca plan değiştirdi.

Twitter, Facebook ve Whatsapp gibi sosyal medya hesapları üzerinden İstanbulluların darbeye karşı doldurduğu meydanlarla önemli toplu ulaşım merkezlerine bomba konulduğu yalanını yaymaya başladı.

'19 farklı noktaya bomba konulmuş' ifadelesi ile başlayan ve halkın yoğunluklu toplandığı yerlerin hedef alındığı gözlenen sözde ihbarın kaynağı ise Fransa Konsolosluğu olarak gösteriliyordu.

Ancak Fransa Başkonsolosu Muriel Domenach resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir açıklama ile sosyal medyada hızla yayılan ve amacı halkı korkutup evlerine döndürmek olan mesajı yalanladı.

Başkonsolos Domenach'ın "gerçeği yansıtmamaktadır" diyerek yalanladığı mesajda aşağıdaki 19 noktada bomba bulunduğu iddia edilmişti.

-Kartal Metrosu
-Kadıköy Meydanı
-Üsküdar Marmaray
-Mecidiyeköy Meydanı ve Metrobüs
-Gaziosmanpaşa Meydanı
-Zincirlikuyu Meteobüs
-Edirnekapı Metrobüs
-Şirinevler Meydanı ve Metrobüs
-Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi ve alt geçit
-Maltepe Meydanı
-Nişantaşı
-Beşiktaş İskelesi
-Kadıköy Meydanı ve iskele
-Sögütlüçeşme Metrobüs
-Levent (Özdilek, Kanyon, Metrocity Avmler)
-Eyüp Sultan civarı
-Bakırköy Meydanı
-Aksaray (Ordu Caddesi)
-İstanbul Üniversitesi ve Beyazıt

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

İSMİNAZ FIRTINA YAZDI
Uludağ Haber yazarı İsminaz Fırtına yazdı.

Haberi Oku