GÜNCEL:
'Yaraları Birlikte Saracağız”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayındır ilçesinde geçtiğimiz Salı günü başlayan ve 4 günde kontrol altına alınabilen orman yangınında tarım arazileri zarar gören köyleri ziyaret etti. Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ile birlikte Lütuflar ve Kızılkeçili köylerine giderek “geçmiş olsun” dileklerini ileten Başkan Kocaoğlu, yangında can kaybı yaşanmamasının en büyük tesellileri olduğunu söyledi. Yangında zarar gören vatandaşların yarasını sarmak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı “Türkiye’nin neresinde bir afet olu rsa, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman araç gereç ve personelimizle hizmete hazırız. Bayındır’daki orman yangınında da elimizdeki arazöz, itfaiye, kepçe gibi araçlarımızı, personelimizle birlikte Orman Bölge Müdürlüğü’nün koordinesine gönderdik. Burada tarım arazileri zarar gören vatandaşlarımıza elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Tarım Daire Başkanlığı’ndaki arkadaşlarımız gerekli tespitleri yapacaklar. Arazileri ve bahçeleri yanan vatandaşlarımızın arazilerinin sürülmesi gerekiyorsa, gerekli teknik desteği vererek süreceğiz. Fidan istiyorlarsa istedikleri fidanları arazilerine tekrar dikeceğiz. Bu zorlu süreci elbirliğiyle atlatmaya çalışacağız” dedi.

Büyükşehir’den 25 araç 152 personel

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Bayındır’daki orman yangını sırasında 5 ve 15 tonluk 12 adet arazöz, 1 adet AKS aracı, 1 adet hidrosup, 1 adet bakım tamir aracı ve 152 personelle görev yaparken, Park Bahçeler Daire Başkanlığı  ve İZSU da 5’er adet tanker ve yeterli sayıda personelle söndürme çalışmalarına destek verdi.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Özgür Özel: “Cumhurbaşkanı Maaşına Zam...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde halk buluşmasına...

Haberi Oku

banner108