GÜNCEL:
ÜSKÜDAR'DA 2 ÖNEMLİ PROJE, GENÇLİK VE SPOR BAKANI MEHMET KASAPOĞLU'NUN KATILIMIYLA AÇILDI

Açılış töreninde Üsküdar'ın sadece İstanbul'un değil Türkiye'nin sembolü olduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu,"Bu güzel beldemize böyle güzel bir imkânı kazandırmak bizler için ayrı bir onur. Bu güzel tabloda katkısı olan başta belediyemize, değerli çalışma arkadaşlarıma ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu değerli eser Üsküdar'a ve gençlerimize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Gençlik için hep birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde gayret gösteriyoruz”dedi.

 

Üsküdar Ferah Mahallesi'nde yer alan merkezde gerçekleştirilen törende, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nunyanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Prof. Dr. Raşit Küçük yer aldı.Açılış sırasında Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'na hediye takdiminde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu:

“Sporu tabana yayma noktasında Üsküdar Belediyemizin performans takdire şayan”

Yaptığı konuşmada yarınların Türkiye'sinin ve dünyasının gençlerle çok daha aydınlık ve refah olacağına inandıklarını dile getiren Bakan Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençliğin her zaman yanında olacağız. Gençlik merkezlerimizin sayısı her geçen gün artmakta. Gençlerimizle geleceği inşa etmeye devam ediyoruz.Belediyelerimiz bizim en büyük paydaşımız. Onlarla birlikte yaptığımız çalışmalar bize ayrı bir güç veriyor. Bu sinerjinin gençlik çalışmalarımız ve spor yatırımlarımız özelinde çok anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Bunlardan birini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hep birlikte tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Bu mekanlarımızın 7-24 çalışması en büyük temennimiz. Bu tesis, özel bir tesis. Hocamızın ismi en özeli tabii ama bununla birlikte gençlik ve spor anlamında toplumun tüm kesimlerini kuşatan bir özelliğe sahip. Şehrin tam göbeğinde erişilebilirlik açısından çok uygun. Gençlik demek toplum demek. Gençlik ailenin özünde. Burası aynı zamanda bir aile merkezi. İnşallah kütüphaneyi de hızlı bir şekilde kazandırmak nasip olur. Sporu tabana yayma noktasında Üsküdar Belediyemizin bugüne kadar ortaya koymuş olduğu performans takdire şayan. Amacımız herkesin spora erişimini en güçlü şekilde sağlamak. Spor sağlık demek, kötülüklerle mücadele etmek demek."

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar:

“Bu tesis yıllar boyunca hizmete devam edecek”

Üsküdar Belediyesi’nin Raşit Küçük ismiyle bereketlenen çok kıymetli bir esere imza attığını belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, şunları söyledi: 

"Bu tesis, önemli çalışmaların yapılacağı güzel bir eser olarak yıllar boyunca hizmetine devam edecektir. Siyasetçiler olarak bizler milletimizin hem eğitim hem gençlik spor faaliyetleri anlamında imkanlarını geliştirmek, manevi ve ahlaki anlamda da gençlerimizi daha iyi bir noktaya taşıyabilmek için Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir gayret içerisindeyiz. Burada en büyük desteği veren de yerel yöneticilerimiz, belediye başkanlarımız. Burada Üsküdar'da çok değerli çalışmalara imza atıyorlar. Sayın başkanımıza ve kaymakamımıza teşekkür ediyorum."

Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek:

“Üsküdar, sporun merkezi olma yolunda ilerliyor”

İlimin, irfanın ve sanatın merkezi olarak niteledikleri Üsküdar'ın, sporun merkezi olma noktasında ilerlediğini ifade eden Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, "89 bin 900 sporcuyla İstanbul'da en fazla lisanslı sporcuya sahip ilçeyiz. Bütün gayretimiz, çabamız bunu daha da artırma yönünde. Ortak bir misyon ve vizyonun idarecileri olarak şunun farkındayız ki spordan kötülük gelmez. Gençleri sporla buluşturduğumuz sürece kötülüklerden uzak tutarız” dedi.

Hilmi Türkmen:

“Üsküdarımızda tüm mahallelerimizde eserler yapmayagayret ediyoruz”

Gençlik merkezinin temelini 23 Aralık 2018'de yine Bakan Kasapoğlu ile attıklarını hatırlatan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Herhangi bir sıkıntı yaşamadan bu güzel günü bizlere yaşatan Rabbimize hamdediyoruz. Üsküdarımızda gençlik ve spor hizmetleri adına tüm mahallelerimizde imkanlarımız ölçüsünde eserler yapmaya, çocuklarımızı, gençlerimizi sporun güzel ahlakıyla buluşturmaya gayret ediyoruz. Bu çabamızda bizleri yalnız bırakmayan başta Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu olmak üzere tüm bakanlık personeline huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yerin 7 kat altında spor, kültür ve sanat buluşması

Hilmi Türkmen, Prof. Dr. Raşit Küçük Gençlik ve Spor Merkezi hakkında şu bilgileri verdi: 

"Binamız alan olarak 1259 metrekarelik küçük bir yer. Kapalı alan toplamımız ise 6 bin 507 metrekare. Yerin 7 kat altında, 3 kat da üstünde olmak üzere bölgenin mimarisini bozmayacak bir binayı bu mahallemize kazandırmış olduk. Bu tesisimiz fonksiyonu itibarıyla burada gençlerin, çocukların, kadınların, yetişkinlerin yani her kesimin sporla, sanatla ve kültürle bu mahallenin hizmetini görecek kapasiteye sahip oldu. Bu mahallemizin bir büyüğü, ilim, irfan camiamızın önemli bir ismi Raşit Küçük hocamızın adının da bu tesise verilmesi bizim için ayrı bir mutluluk vesilesi oldu. Hocamıza da teşekkür ediyorum. Gençlere, bu tesiste bir taraftan spor yaparken, hocamızın hayatını ve yaptığı katkıyı da özellikle araştırmalarını tavsiye ederim."

Prof. Dr. Raşit Küçük:

“Üsküdar, İstanbul hazinesinin bir incisi”

Prof. Dr. Raşit Küçük ise konuşmasında şunları kaydetti: 

"Bu tesisin bu hale gelmesine katkı sağlayan Sayın Bakanımıza ve Üsküdar'ımızın çok değerli Belediye Başkanı'na teşekkür ediyorum. İstanbul, bir hazinedir. Üsküdar, bu büyük hazinenin adeta bir incisi. Bu tesiste bir de kütüphane olmasını önemsiyorum çünkü okumayan ve öğrenmeyen, bilgi sahibi olmayan bir toplumu okuyanlar ve bilenler yönetir. Okursak, bilgi sahibi olursak biz aynı zamanda yöneten bir toplum oluruz. Bu sadece erkeklere has bir durum da değildir. Müslümanlar, erkeklerin hanımlarıyla beraber okuduğu bir topluluk olmalıdır. Özellikle hanımların yetişmiş olması, daha büyük ehemmiyet arz ediyor. Bu toplumun en çok iyi yetişmiş insana ihtiyacı var."

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

İstanbul'da Çanakkale Şehitleri anıldı
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıldönümü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği’nde anma töreni...

Haberi Oku

banner108