GÜNCEL:
Üsküdar'da 17 Mart gecesi Kız Kulesi'nin karşısındaki parkta kesilen ağaçların yerine yenileri dikildi

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,”  Üsküdar Salacak sahilindeyiz. Bu sahilde geçtiğimiz on yedi Mart gecesi kimlikleri sonradan belirlenen dört beş tane şahıs gece saat 02.00 sularında buradaki şu güzelim çınar ağaçlarını katlettiler, resmen katlettiler. Şu anda olay zaten yargıda devam ediyor. Kim niye kesti bilmiyoruz ama Yargıya Emniyet Teşkilatımız, zabıta teşkilatımız teslim ettik.   Tabii içimiz yanıyor işin doğrusu,   bu kadar güzel sahilde şu yetişkin çınarları kesmek, hangi akla mantığı. Anlamak mümkün değil. Bizler de Üsküdar Belediyesi, Kaymakamlığımız ve bizim çınarlarımız dediğimiz büyüklerimizle birlikte yani çınarlarımızla büyüklerimiz de burada bugün bu kesilen ağaçların, çınarların yerine. 4 tane büyük çınar diktik. Ağaçları yerine dikiyoruz. Çınarlarımız derken büyüklerimiz bu sosyal destek grupları var. Vefa grubu. Bu pandemi sürecinde de büyüklerimize gerçekten çok hizmet ettiler. Teşkilatımız, polislerimiz başta olmak üzere zabıta teşkilatımız, tüm kamu kurumlarındaki çalışan personel arkadaşlarımız Vefa Destek Grubu'nu oluşturuyor. Bu büyüklerimiz de evlerindeki ihtiyaçlarını temin sadece bir ekip çalıştı. Bu çınlarımızla hem biz de bir teşekkür edelim diye çınarlarımızla birlikte burada çınarlarımızı tekrar dikmiş olduk. İnşallah hızlıca büyüyecek. Zaten oldukça büyük ağaçlar.   Efendim güzel Salacak sahilimiz aynen eski görüntüsüne kavuşmuş oluyor “ şeklinde konuştu

Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “Organizasyonda olmaktan çok mutluyum. Geçtiğimiz hafta içerisinde hepimizin canını yakan aslında, hepimizin içini acıtan bir hadise vuku buldu. Bu bölgedeki ağaçları az önce sayın başkanın söylediği gibi kesildi, katledildi, kesildi demek doğru değil, katledildi. Olayla ilgili adli ve idari tahkikat devam ediyor. Onun gereği yapılacak ama biz belediyemizle beraber bu kesilen, katledilen ağaçların yerine hiç zaman kaybetmeden Mevsim şartlarında dikkate alarak bugün yeni çınarlar dikiyoruz ama yeni çınarlarımızı da Üsküdar çınarlarıyla beraber dikiyoruz. Bizler. Vefa grubu adına Kaymakamlığımız, Belediyemiz, bütün kamu kurum kuruluşlarının içerisinde yer aldığı, vefa grubu adına bir ağaç dikmek istiyoruz dediler. İşte bugüne denk geldi. Böylesine bir olaya denk geldi, yara sarmaya denk gel. Kandil'e denk geldi. Yani güzel bir güne denk geldi. Hayırlı olsun inşallah. Gölgesinde nice nesiller istifade etsin” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

İstanbul'da Çanakkale Şehitleri anıldı
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıldönümü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği’nde anma töreni...

Haberi Oku

banner108