GÜNCEL:
Türk Zeytin ve Zeytinyağı Milano EXPO'da

Günde yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği EXPO Milano fuarındaki ZZTK standında, İtalyanların yanısıra dünyanın dörtbir yanından ziyaretçilere Türk zeytin ve zeytinyağı tattırdıklarını anlatan Gündeş, “İtalya, dünya zeytin ve zeytinyağı piyasasında İspanya ile birlikte zirvede yer alıyor. EXPO Milano’da, İtalyan ve İspanyol zeytin ve zeytinyağlarının yanında Türk zeytinyağının tanıtımını gerçekleştirdik. Zeytin ağacının anayurdunun Anadolu olduğunu tüm dünyaya anlattık. ZZTK standını, 10 bin civarında kişi ziyaret etti.” dedi.
ZZTK standında, İzmir'in Urla ilçesinde bulunan ve yeryüzünde bilinen en eski (MÖ 6. yüzyıl) zeytinyağı üretim işliği Klazomenai, bunu destekler nitelikte Türkiye'de türünün ilk örneği olan ve Çanakkale'de 2001'den beri yerli yabancı on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Adatepe Zeytinyağı Müzesi, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde de 2011 yılında ziyarete açılan, Avrupa'nın en büyük zeytinyağı müzelerinden Oleatrium Zeytinyağı Müzesi'ni tanıtıcı görüntüler yayımlandı. Ayrıca standa uğrayan ziyaretçilere promosyon anahtarlıklar, Türk zeytin ve zeytinyağını tanıtıcı broşürler dağıtıldı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku