GÜNCEL:
Terim'e Hakarete 2 Bin Lira Ceza!

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya şikayetçi Terim ve sanık Yüksel B. gelmedi.
Hakim, sanık Yüksel B.’nin ifadesinin İzmir Asliye Ceza Mahkemesi’nde talimatla alındığını söyledi. Sanık, davaya konu tweetleri kendisinin attığını kabul etti. Yüksel B. “O tweetleri internet ortamında paylaştım. Ben Galatasaraylıyım. Olay tarihinde Galatasaray’ın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile kupa maçı vardı. O tarihte Galatasaray’ın teknik direktörü Terim değildi ancak takımı öncesi itibariyle kendisi kurmuştu.” dedi.
Galatasaray’ın o gün çok kötü oynadığını ve kendisinin bu duruma çok sinirlendiği belirten sanık, “Alkollü değildim. Kötü oyun sebebiyle kendimi kaybedip Twitter’dan birkaç saat içerisinde farklı zamanlarda 5 adet aynı şekilde tweetler attım. Biraz aşırıya gittiğimi kabul ederim. Suç kastım yoktur. Huzurunuzda bir Galatasaraylı olarak Fatih hocadan özür diliyorum. Yanlışlık yaptığımı kabul ediyorum. Zaten daha sonrasında pişman olup bunları silmiştim. Beraatimi talep ediyorum. Ceza verilecekse ertelenmesini istiyorum.” ifadelerini kullandı.
Terim’in avukatı Rezzan Epözdemir, sanığın sosyalleşme sürecini tamamlamış biri olduğunu ve milyonlarca kişinin görebileceği sosyal medyadaki paylaşımları ile müvekkilinin saygınlığını zedelediğini belirtti. Terim’in manevi zararının telafi edilmesinin mümkün olmadığını savunan Epözdemir, sanığın emsal mahiyette bir cezayla cezalandırmasını istedi.
Davayı karara bağlayan mahkeme, sanığın hakaret suçunu alenen ve birkaç kez tekrarladığı gerekçesiyle 131 gün adli para cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alan mahkeme, cezayı 109 güne indirerek günlüğü 20 liradan 2 bin 180 TL adli para cezasına çevirdi. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Özgür Özel: “Cumhurbaşkanı Maaşına Zam...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde halk buluşmasına...

Haberi Oku

banner108