GÜNCEL:
Suriyeli Sığınmacılar Er Meydanı'nda Misafir Edilecek!

Yunanistan'ın kendilerini kabul edeceği bilgisi üzerine yollara düşen Suriyeliler, Edirne’ye akın etti. Polis ve jandarma tarafından şehrin girişinde durdurulan Suriyeli göçmenler, TEM otoyolu ve otogarda bekletildi. Otoyolun kenarındaki tarlada bekleyen yaklaşık 800 civarında Suriyeli, cuma namazının ardından sınıra doğru yürüyüşe geçti. Güvenlik güçleri tarafından D-80 karayolu Edirne Batı kavşağı yakında durdurulan Suriyeliler ile polis ve jandarma arasında gergin anlar yaşandı. Yaklaşık bir saat süren mücadele sonucunda sığınmacılar, barikatı aşamadı. Bunun üzerine polis ve jandarmaya biber gazlı, taşlı, ayakkabılı saldırıda bulundu.
Aşırı yüklenme dolayısıyla kalabalığı güçlükle durduran polis ve jandarmaya yardım için 54. Mekanize Piyade Tugayı’ndan takviye birlikler geldi. Piyadelerin de yerini almasıyla birlikte sığınmacılar, geri çekildi. Daha sonra yetkililer ile sığınmacılar arasında müzakereler başladı.
Müzakereler sonucunda otoyoldan ayrılmayı kabul eden Suriyeliler, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Er Meydanı’na taşındı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, sığınmacılarla birlikte bir otobüse binerek Er Meydanı'na geldi.
Recep Gürkan, yaptığı açıklamada, bir çözümsüzlük halini gördüğünü belirterek, bu insanları çoluk çocuğu ile sıcak asfaltın üzerine bırakamayacaklarını söyledi. Bunun için Sarayiçi Kırkpınar alanını sığınmacılar için açtığını ifade eden Gürkan, bir çözüm bulunana kadar onları burada misafir edeceklerini kaydetti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku