GÜNCEL:
Şiddetli Yağışın Yaraları Sarılıyor!
İstanbul’u dün Akşam Saatlerinde etkisi altına alan şiddetli fırtına ile birlikte başlayan yağış gece yarısına doğru etkisini azalttı.
Şiddetli yağışın başlaması ile birlikte AKOM’A gelen Başkan Topbaş, afetle mücadele çalışmalarına başkanlık yaptı. Başkan Topbaş, yağış nedeniyle çöken Şişli Ermeni Mezarlığı'nın istinat duvarı nın bu gece tekrar yapılması talimatı verdi. Ekipler enkaz kaldırma çalışmalarını tamamladı, duvarı tekrar örülme çalışmaları gece başlatıldı devam ediyor.
Çengelköy'de fırtınadan devrilen tarihi çınar ağacına Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri müdahale etti. Başkan Topbaşın talimatıyla ağacın tekrar hayata döndürülmesi için özel çalışma yürütülüyor. Korunmaya değer ağaç sınıfında olan Çınar, 176 yaşında. 26 metre boyunda 126 cm çapında
Kuvvetli sağanak yağış ve fırtına nedeniyle başta Beykoz, Büyükçekmece, Bahçelievler, Güngören, Fatih, Üsküdar, Beyoğlu, Bakırköy, Şişli, Kadıköy ilçeleri olmak üzere bir çok noktada su baskını, göllenme, ağaç devrilmesi, direk devrilmesi, çatı uçması olayları yaşandı. Dolu nedeniyle bir çok ev ve araçta hasar meydana geldi.
İstanbul İtfaiyesi 214 ağaç devrilmesi 296 çatı uçması, Park Bahçeler Daire Başkanlığı ise 175 devrilen ağaca müdahale etti.
Halkla İlişkiler 153 çözüm ekipleri 100 personelle vatandaşların ihpar8ları doğrultusunda yardım götürdü.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Valiliği Koordinasyonuyla İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, İSTAÇ, Park Bahçeler, Çevre Koruma Daire Başkanlığı, Zabıta, Atık Yönetim Müdürlüğü, Fen İşleri Daire Başkanlığı, AFAD ve Karayolları ekipleri su baskını ve göllenmelere müdahale etti.
 
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Özgür Özel: “Cumhurbaşkanı Maaşına Zam...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde halk buluşmasına...

Haberi Oku

banner108