GÜNCEL:
Şiddete Tepki İçin İş Bıraktılar!

İddiaya göre; çocuk acil bölümünde görevli Dr. Gözde Apaydın, acil serviste tedavisi devam eden bir hastanın yakınına enfeksiyon riski sebebiyle sadece bir kişinin refakatçi kalabileceğini söyledi. Bunun üzerine Apaydın, hasta yakınları tarafından darp edildi. Apaydın, darp sebebiyle 4 gün iş göremez raporu aldı.
İstanbul Tabip Odası üyesi bir grup sağlık çalışanı, şiddet olaylarını protesto etmek için Cerrahpaşa’daki hastanenin bahçesinde toplandı. ‘Hedef tahtası olmak istemiyoruz’, ‘Şiddete son!’, ‘Güvenli ortamda çalışmak istiyoruz’ ve ‘Sağlık Bakanlığı’nı acil ve etkili adımlar atmaya çağırıyoruz’ yazılı pankart ve döviz taşıyan doktorlar, alkış eşliğinde hastane bahçesinde yürüdü. Sağlık çalışanları ‘Şiddete hayır!’ demek için bugün çocuk hastalıkları kliniğinde iş bırakacaklarını ifade etti.
Grup adına yapılan açıklamada, yaşanan şiddet kınandı. Sağlık çalışanlarının bu durumdan hiçbir şekilde sorumlu tutulamayacağı dile getirilen açıklamada, “Sağlık çalışanlarına yönelik bu şiddetin önü alınmalıdır. ‘Beyaz kod’ sisteminde pratik uygulamaya geçilmeli ve çalışma ortamı daha güvenli olmalıdır.” denildi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku