GÜNCEL:
Kurtdere'de Altın Kemer Okulu'nun Oldu!
ALTIN KEMER OKULU’NUN OLDU
Kurtdere Er Meydanı'nda Başphelivanlık güreşlerinin finalinde, Orhan Okulu ile Ali Gürbüz karşılaştı. Finalde yaklaşık bir saatlik mücadelenin ardından rakibini yenen Orhan Okulu, başpehlivanlığı kazandı. Bu organizasyonda üst üste 3. kez başpehlivanlığı elde eden Orhan Okulu, altın kemerin de daimi sahibi olmayı başardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kurtdere'nin bu sene de ağası oldu. Kurtdere Er Meydanı'nda kıran kırana geçen güreşlerde Orhan Okulu Altın Kemerin sahibi olurken Ali Gürbüz 2., Serhat Balcı ise 3'üncü oldu.
Orhan Okulu, finalin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Seneye de altın kemerin sahibi olmak için geleceğim" dedi. Ali Gürbüz'ün Kırkpınar'da kendisini yendiğini anımsatan Orhan Okulu, "Bu yıl Kurtdere'de ben onu yenerek Kırkpınar'ın rövanşını aldım. Allah sakatlık vermezse seneye de altın kemer benim." şeklinde konuştu. Okulu ayrıca güreşlere büyük destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a da teşekkür etti.
BAŞKAN UĞUR: “YAĞLI GÜREŞLERİ DÜNYAYA TANITMAK İSTİYORUZ”
Güreşlere katılanlara hitap eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kurtdere'nin "Dualı Çayır" olarak anıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:  "İstiyoruz ki daha güzel güreşler seyrettirelim. Sizlere daha güzel, daha konforlu bir güreş alanı yapalım. Ata sporumuza gönülden razıyız. Cihan pehlivanlarımız nasıl dünyada bizi temsil etmişlerse bizde bunu yapmak istiyoruz. Yağlı güreşleri dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bu nedenle kapalı güreş meydanı yapıp, yılın 12 ayı güreş düzenlemek istiyoruz. Biz ata sporumuzu hak ettiği yerlere getirmek için elimizden gelini yapıyoruz. Nasıl Kurtdereli Mehmet Pehlivan gibi pehlivanlarımız Amerika'da, Avrupa'da yağlı güreşimizi temsil etmişlerse, bundan sonra istiyoruz ki biz dünyanın birçok yerinde bu yağlı güreşimizi temsil edelim. Bunun için yağlı güreşlerimizin 12 ay yapılması için çalışmalar yapıyoruz. Yağlı güreşlerimizi marka yapıp dünyaya tanıtacağız. Büyükşehir olarak herşeye hazırız."
VALİ YAZICI: “KIRKPINAR KADAR GÜZEL OLDU”
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise güreşçilerin finalde oldukça dikkatli ve güzel bir mücadele sergilediklerini söyledi.Sahada büyük bir çaba verildiğini ifade eden Yazıcı, "İçeriye girdiğim anda çok güzel bir atmosferle karşılaştım. İki belediye de bu işi önemsemiş ve gönül vermiş. Seyircilerin heyecanı da üst düzeydeydi. Bence en az Kırkpınar kadar güzel bir güreş oldu" dedi.
Güreşler sonrasında Başpehlivanlık kazanan Orhan Okulu’ya madalyası ve altın kemeri Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tarafından verildi. Dereceye giren diğer güreşçilere de ödülleri protokol üyeleri tarafından taktim edildi. Ayrıca Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın tarafından Başkan Uğur’a yağlı güreşe verdiği desteklerden dolayı plaket taktim edildi.
Geleneksel Kurtdereli Güreşleri'ne Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Mahmut Poyrazlı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Ak Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ayşe Kardaş, Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Ak Parti Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir, Kırkpınar Ağası Ahmet Çetin, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği'ne bağlı il ve ilçelerin belediye başkanları, Balıkesir ilçe belediye başkanları, oda başkanları başta olmak üzere çok sayıda protokol, güreş ağası ve binlerce güreşsever katıldı.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku