GÜNCEL:
Köylülerin Kararlı Mücadelesi Zaferle Sonuçlandı!

Tekkeköy Büyüklü Mahallesi'nin içinden geçen üç dere ve el değmemiş doğa harikası şelalelerin bulunduğu 151 bin 700 metre karelik ormanlık alanda taşocağı için ruhsat verilmişti. Ormanın talan edilmesine ve şelalelerin yok edilmesine karşı Büyüklü halkı büyük bir direnişle hukuk mücadelesi başlatmıştı. 2011 yılında Samsun 1. İdare Mahkemesi'ne açılan davada, 25 yıllığına ruhsat verilen taşocağı yapılacak ormanlık alanın içinde 3 tane su kaynağı, bir şelale ve mera bulunduğu, ormanın, doğanın, doğal çevre ve su kaynaklarının, yaşam alanlarının yok olacağı gerekçesi ile ÇED raporunun iptali istenmişti.
Büyüklü'nün 2 mahallesinin sınırında ve evlerin çok yakınında olan, Papazın Deresi ve Şelalesi, Damındüzü Deresi'nin de içinde bulunduğu 15.17 hektarlık Uçurumbaşı Ormanında faaliyet gösterecek olan taşocağının ÇED Raporu da Samsun 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmiş, davalı taraf kararı Danıştay'da temyiz etmişti. Dosyayı inceleyen Danıştay 14. Dairesi, Samsun 1. İdare Mahkemesi'nin iptal kararını onayladı. Bu onayın ardından Büyüklü Ormanları ve şelaleler kurtuldu.
AVUKAT İSMAİL ONUR: HUKUK KAZANDI
Konu hakkında bilgi veren Avukat İsmail Onur, "Büyüklü Mahallesi'ne yapılacak olan taşocağında yapılacak olan çalışmaların durdurulması için İdare Mahkemesi'ne açtığımız yürütmeyi durdurma ve iptal davası lehimize sonuçlandı. 15 yıldır gündemde olan ve ruhsat verilen taşocağının ÇED Raporu Samsun 1. İdare mahkemesi tarafından iptal edildi. Ancak Davalı Taraf temyişz etti ve dosya Danıştay'a gönderildi. Geçtiğimiz günlerde Danıştay'dan da iptal kararına onay geldi. Böylece Tekkeköy Büyüklü'deki Taşocağı ÇED raporu iptal edilmiş oldu. Orman, Su kaynakları, doğa ve yaşam alanları kurtuldu. Büyüklü halkı hukuken de zafer kazandı." dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Özgür Özel: “Cumhurbaşkanı Maaşına Zam...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde halk buluşmasına...

Haberi Oku

banner108