GÜNCEL:
Komisyondan Çekildiler!

 Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde 'Basın Kartı Yönetmeliği’nde bazı değişiklikler yapmıştı. Değişikliğe tepki gösteren TGS ve TGC, uygulamayı basını vesayet altına almanın yeni bir örneği olarak değerlendirdi. Konuyla ilgili Cağaloğlu’ndaki Türkiye Gazeteciler Cemiyeti binasından basın toplantısı düzenlendi. TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, TGS ile ortak hazırladıkları basın metnini okudu. Güneş, “Gazetecilik meslek örgütleri temsiliyeti 5'e düşürülmüştür. Önceki 13 kişilik basın kartları komisyonunda bu temsiliyet 5'e düşürüldü. Türkiye Gazeteciler Federasyonu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti bu komisyondan dışlanmış, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın 3 olan temsilci sayısı 1'e indirilmiştir. Meslek örgütlerinin meslek kriterlerine göre bugüne dek verdiği basın kartları, artık siyasi tercihlere bağlı olarak verilebilir hale getirilmiştir. Hukuksuzca dayatılan bu düzenlemeyi kabul etmiyoruz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye gazeteciler Sendikası olarak Basın Kartları Komisyonu’ndan çekiliyoruz. Yeni yönetmeliğin iptali için dava açıyoruz.” diye konuştu.

Meslek örgütlerinin görüşünün alınmadan bir uygulamaya gidildiğini belirten TGS Başkanı Uğur Güç, “Figüran olarak orada olmamızın bir anlamı yok. Yönetmelik iptal edilirse biz yine üyeliğimize devam edeceğiz.” dedi.

TGC Başkanı Turgay Olcayto ise, “Dokunmadıkları tek kurum biziz. İki üyeyle temsil ediyoruz. Saygın bir kuruluşuz. Bizim orada olmamız bozuk yapıya meşruiyet kazandıracak. Konu mankeni olarak kullanamayacaklar. Bunun için çekiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler
Komisyondan-çekildiler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Özgür Özel: “Cumhurbaşkanı Maaşına Zam...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde halk buluşmasına...

Haberi Oku

banner108