GÜNCEL:
Kavacık Üzüm Festivali Yapıldı!

Üzümüyle ünlü Kavacık köyünün meydanında düzenlenen festivale İzmir milletvekilleri Ali Yiğit ve Tacettin Bayır, Başkan Kocaoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, köy halkı ve festival için gelen diğer vatadaşlar katıldı. Burada konuşan Kocaoğlu, "Burada, Efemçukuru'nda altın aranması hepimizi son derece üzdü. Hukuki mücadelemizi devam ettiriyoruz. Kavacık üzümünün ne Türkiye'de ne de dünyada eşi benzeri var. Bu coğrafyanın, bu denizin, bu toprağın bize kazandırdığı nimet. Kavacıklılar, bu nimetlerine sahip çıkıyorlar. Karabağlar Belediye Başkanımız, bunu festivalle taçlandırıyor. Ege'den, İzmir'den birçok insan yarımadayı, sahillerini, içerideki dağ köylerimizi, tarihi güzelliklerimizi dolaşmaya geliyorlar. Bu festivaller sayesinde biz de Kavacık'ı duyurmaya çalışıyoruz." dedi. Dünyada organik üretimin öneminin arttığına dikkat çekerek, "Ege Bölgesi gibi bir coğrafyada da bunu yapmamak çok büyük hata olur." şeklinde konuştu.
Başkan Selvitopu da festivalin amacının, yerelde kalkınma modeline katkı sağlamak olduğunu söyledi. Kavacık'taki dokuyu, doğallığı koruyup iyileştirerek geleceğe taşımak istediklerini ifade eden Selvitopu, "Kavacık Tırazlı ve Uzundere için kentsel tasarım ve gelişim projesini devreye sokacağız. İzmir Üniversitesi ile protokol aşamasındayız. Kavacık, çok güzel bir köy. Biraz ilgiye ve alakaya ihtiyacı var. Köyümüzde şu ana kadar yaptığımız önemli bir çalışma, kadınlarımızın kooperatifleşmesi oldu. Biz de geçtiğimiz ay belediye meclisi kararıyla bu kooperatifin üyesi olduk. Kavacık'ı dünyaya tanıtmak için iddialıyız. Kavacık köyü doğası, üzümü, tabiatıyla bunu hakediyor. Dünyanın başka bir yerinde, bu tatta ve aromada bir üzüm yok. Köyümüze köy arşivi ve köy müzesi kurmak için çalışıyoruz. Kavacık'ı bilimle geleceğe taşıyacağız. Üzümün marka tesciliyle ilgili çalışma başlattık. Önümüzdeki yıl Kavacık ile ilgili kitap hazırlayarak, dünyanın birçok yerinde dağıtacağız." dedi.
Kavacık Köyü Muhtarı Şinasi Köse ise Başkan Kocaoğlu ve Başkan Selvitopu'na teşekkür etti. 20 kilometrelik üretim yollarının 6 kilometresinin Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlandığını belirten Köse, köye öğle saatlerinde otobüs seferi istediklerini belirtti. Muhtarın isteklerine olumlu cevap veren Kocaoğlu, belirli günlerde öğle saatlerinde otobüs seferi koyulması için çalıştıklarını, hem Kavacık hem de Efemçukuru köylerinde üretim yollarının asfaltlanmaya devam edeceğini bildirdi.
Konuşmaların ardından, seçmelere katılan en iyi üzüm seçildi. Jüri başkanı olan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Altındişli, ilk dörde giren üzümleri açıkladı. 15 bağ gezilip üzümlerin şeker değerlerine bakılarak yapılan değerlendirmede birinci Yahya Çöpçü, ikinci Mahmut Aksu, üçüncü Nuri Aksu, dördüncü Salih Yalçın oldu. Başkan Kocaoğlu, en iyi üzümü yetiytiren Çöpçü'yü, kürsüye çıkarak tebrik etti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku