GÜNCEL:
Karadeniz'de Balon Uçuşu!

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti ve ovasıyla meşhur Bafra ilçesinde turizm çeşitliliğini artırmak, turizmin ekonomik girdilerini Bafra'ya getirmek ve turistik yerlerin daha fazla tanıtımının yapılması için başlatılan çalışmalar kapsamında ilk balon uçuşu gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde Turizm Fakültesi yanında balon pilotu Tolga Varol ve ekibi tarafından yapılan hazırlıklar sonunda Kızılırmak ve Bafra üzerinde basın mensuplarına 1 saatlik uçuş yapıldı. Güneşin doğuşuna havada şahitlik eden basın mensupları, Kızılırmak ve yemyeşil Bafra Ovası'nı kuş bakışı seyretti. Şimdilik 1 ay boyunca uçuş yapmak için yetkili kurumlardan izin alınabildiğini belirten balon pilotu Tolga Varol, "Bu uçuş, Samsun Büyükşehir Belediyemiz ve Bafra Belediyemizin destekleriyle gerçekleştiriliyor. Bu faaliyet Samsun'umuzun ve Bafra'mızın turizm açılımı kapsamında turizm faaliyetlerini artırma çerçevesinde yapılan bir olay. Bu küçük bir başlangıç. Sadece balonla sınırlı kalan bir hadise değil, aynı zamanda bu olayın başlangıcıyla beraber yamaç paraşütleri de ilçemizde faaliyet gösterecek." dedi.
Hava Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Burhan Apaydın ise "Bafra'da balon uçuşu projesi turizmle ilgili projelerden bir tanesi. Kapıkaya'da yamaç paraşütü uçuşumuz, doğa yürüyüşlerimiz gibi turizm adına birçok projelerimiz var. Irmak seddemizin restorasyonu ile jetbot, kano gibi çeşitli çalışmalarımız var. Bütün bu turizmle ilgili projeler Büyükşehir Belediyesi ve Bafra Belediyesi'yle beraber yürütülüyor. Bizler de sivil toplum örgütü olarak projelere elimizden geldiğince destek veriyoruz. İlimizde turizm faaliyetlerini artırmak için projelerin bir faydası olur diye düşünüyoruz." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler
Karadenizde-balon-uçuşu
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Özgür Özel: “Cumhurbaşkanı Maaşına Zam...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde halk buluşmasına...

Haberi Oku

banner108