Her birimiz kendi karakterimizle, insanlığımızla, vicdanımızla...Kısaca benliğimizle övünürüz..Çok iyi insanızdır görünürde, merhamet sahibi, vicdanlı, sanat sever, duygusal..v.s

Görünürde diyorum çünkü sağolsun Mark Elliot Zuckerberg (facebookun mucidi, kurucusu) sayesinde insanlar makeup kişiliklerle gövde gösterisi yapma imkanını bulmuş oldular.. 

Bir çok tanıdığım insan var normalde bırakın hayvan sevdiğini, elinde olsa bütün sokak hayvanlarını tek tek zehirlemek isteyecek kadar nefret ettiģini, tiksindiğini bildiğim..Sosyal medya hesabıma giriş yaptıģımda bu KAYGI DEĞER arkadaşın bir kaç like uğruna bir kedi, köpek, kuş..gibi hayvanla birlikte çekinip paylaşmış olduğu fotoģrafı görünce fotoğraf altına "Ne ara kanki oldunuz..!!?" diye yazasım gelmiyor değil hani..

Evinde elektriği, gazı kesik, dolabını açsan bir kaç hafta öncesine ait buruşmuş birkaç parça sebzeden başka bir şeyi yokken, etrafında ki onlarca insana miktarının önemi olmayan borçlarını ödeme gereksinimi duymaksızın, her hafta sonu falanca semtte ki filanca cafe & bar' da etiketleyip (sahte) maddi ve manevi huzurunu sergileyen arkadaşım sanada iyi eğlenceler.
Sorsan, herkes sevgi pıtırcığı..Doğayı, insanı, hayvanı seviyor herkes... Büyüklere karşı öylesine sevgi ve hürmet besliyor ki, toplu taşıma aracına yaşlı biri bindiğinde oturduğu yerde uykuya dalıveriyor arkadaş..Trafik lambalarında karşıya geçmekte olan yaşlı amcayı görünce " ne işin var senin dışarda, git evine tesbih çek..!!" diye söylenirken, sosyal medya hesabında yaşlılara sevgiden, saygıdan, özenli davranmaktan bahseden paylaşım yapabiliyor...
  
İnsanlıktan ve insani nimetlerden mahrum mahlukatlar, sosyal medya hesaplarında çocuk sevgisinden, masumiyetinden bahsedip üç, beş yaşında ki kızıyla çekinmiş olduğu fotoğrafını paylaşarak yüzlerce like alırken, aynı mahlukat komşusunun üç, beş yaşında ki kızına tecavüz edip öldürerek bir poşet içinde izbe bir kuyuya atabiliyor..Oysa ne kadar çok seviyordu çocukları değil mi..!?

Velhasıl, diyeceğim o ki;
 Sabah aynaya baktığınızda, size dikilmiş olan o bir çift bakışa dikkat edin, sorgulayın..Yılları devirmiş olan o bakışların arkasında ne var? Sizi siz yapan ancaķ görünmeyen ama gözlerinizde var olan o şeyler ne..? Bu güne kadar ne yaptığınızı ve yarından ne beklediğinizi sorun kendinize.."Ne kadar zeki biriyim, ne kadar iyi ve ne kadar dürüst..?" Keşkelerinizle yüzleşin indikçe derinlere...Baktıkça çözülen, çözüldükçe rahatlatan sorular sorun...İçiniz de ki gerçeği görün..SADECE SİZ OLUN..!!

Hayat kaçmaya çalışanlar için ağırdır..Durup yüzleşmek, kendin olmak için çaba sarfetmek, yeniden doğmak için gerekirse yaşarken ölmek şarttır..

Mevlana'nın dediği gibi " Ya göründüğün gibi ol, ya olduğun gibi görün..."

Özünüzle ve sevgiyle kalın
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
mehmet gökçen 6 yıl önce

kaleminize ve yüreğinize sağlık neşenur hanım.tespitler gerçekten yerinde...

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

banner108