GÜNCEL:
İşçilerin Aileleri Tedirgin!

Irak'ın başkenti Bağdat'ın Sadr semtinde 18 Türk işçi, askeri üniforma giyen maskeli kişilerce kaçırıldı. Şantiyeye 15 araçlık konvoyla giren ve 5 askeri etkisiz hale getirdikten sonra stadyum inşaatında çalışan Nural İnşaat firmasında çalışan 3 mühendis, 1 muhasebeci, 1 vinç operatörü ve 4 işçi ile birlikte şirketin taşeron firması olan ZBS Alfa Çelik çalışanlarından Alaplı'nın Musabeyli köyünden Tahin Cömert, Aydınyayla köyünden Recep Çetin, Akçakoca'dan Metin Toraman, İzmit'ten Ercan Özpilavcı ve ismi öğrenilemeyen bir işçi, Bursa'dan Ender Gündoğan, Ankara'dan şantiye şefi Coşkun Yılmaz, Necdet Yılmaz ve Batuhan Yılmaz, Adana'dan Satılmış Kayıkçı'yı kaçırdı.
Kaçırıldıktan bu yana haber alınamayan işçilerin Alaplı ilçesindeki aileleri, yakınlarının hayatından endişe ettiklerini söyledi. 2 çocuk babası Tahsin Cömert'in kardeşi Kenan Cömert, ağabeyinin Kurban Bayramı'nda geleceğini söylediğini ifade etti. Kardeş Cömert, "Bundan bir iki ay önce görüşmüştük. Niyeti de Kurban Bayramı'nda gelecekti. Televizyonlardan haber alabildik. Bana da yengem haber verdi. Onlar kendileri İzmit'te oturuyorlar. Bize detaylı olarak bir şey anlatmıyorlar. Yetkililerden bir an önce kardeşimin ve diğer arkadaşların sağ sağlim kurtarılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
BABASININ CENAZESİNE GELEMEDİ
Tahsin Cömert'in, 4 çocuğunun en büyüğü olduğunu kaydeden anne Nazikar Cömert, oğlunun dün akşam ailesi ile görüştüğünü bildiğini ve babasının cenazesine bile gelemediğini kaydetti. Anne Cömert, "Ben oğlumun kaçırıldığını bu akşam duydum. Haberlerden duyduk. Dün akşam hanımı ve çocukları ile konuşmuş. Kurban Bayramı'nda geleceğini söylemiş. Oğlumun bir an önce bulunmasını istiyorum. En son iki ay evvel gördüm. Babasını daha yeni kaybettik. Babasının cenazesine gelemedi. İzin alamamıştı." ifadelerini kullandı.
OĞLUNU EVLENDİRMEK İÇİN IRAK'A GİTMİŞ
Aydınyayla köyünde yaşayan ve Irak'a borçlarını kapatabilmek ve evlendireceği oğlu için para kazanmaya giden Recep Çetin'in eşi Hakibar Çetin, kendisinin fındık tarlasında çalıştığı için eşinin kaçırıldığından yeni haberi olduğunu söyledi. Torunu 5 yaşındaki Ecrin Tekin ile birlikte gazetecilerin sorularını cevaplayan Hakibar Çetin "Kocam birinci ayda Irak'a gitti. Eşimle en son bir hafta önce telefonla görüştüm. Ben sorduğum zaman hep iyi olduğunu söylüyordu. Çalıştıklarını ve rahatının iyi olduğunu söylüyordu. Arefe gününe kadar hep geleceğini söylüyordu. Uçak biletini de aldıklarını söylüyordu. Bekar oğlum var, onu evlendirecektik. Onun için Irak'a gitti. Ben köye gelince duydum. Fındık bahçesindeydim. Telefonum da yoktu. Akşam yeni duydum daha. Devletimizden ve başbakanımızdan yardım istiyorum. Kurtarılmasını istiyorum. Eşimin hayatından endişe ediyorum. Korkuyorum" dedi.
Diğer yandan işçilerin Irak'a gitmesinde aracı olan Alaplı'nın Ömerli köyünden İsmail Köroğlu, yapılan telefon görüşmesinde olayın nasıl geliştiğini anlatırken, bölgenin Şii bölgesi olduğunu, IŞİD'e uzak olduğunu, işçilerin fidye amaçlı kaçırıldıklarını tahmin ettiklerini söyledi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku