GÜNCEL:
Hava Kuvvetleri Komutanı Personelle Bayramlaştı!

 Orgeneral Abidin Ünal, Kurban Bayramı tatilini ailelerinden uzakta, özellikle terörle mücadele ve koalisyon harekâtı kapsamında ülkemizin güvenliği ve huzuru için görevlerinin başında olan personel ile bayramlaşmak ve incelemelerde bulunmak üzere, sırasıyla 10. Tanker Üs (İncirlik/Adana), 8.Ana Jet Üs (Diyarbakır), 14. İnsansız Uçak Sistemleri (İUS) Üs (Batman) ve 7. Ana Jet Üs (Erhaç/Malatya) Komutanlıklarını ziyaret eti.

İncelemelerine 10. Tanker Üs Komutanlığından başlayan Orgeneral Ünal, burada aralarında Amerikalı ve Katarlı askerî personelin de bulunduğu bir heyet tarafından karşılandı. Terörle Mücadele ve Koalisyon Harekâtı kapsamında Merzifon’dan intikal eden 151 Filo Komutanlığı personeli ile bir araya gelen Orgeneral Ünal, ailelerinden uzakta olmalarına karşın üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle motivasyonları yüksek olan personele teşekkür etti.

Koalisyon Harekâtı kapsamında İncirlik'e intikal etmiş olan Katar Hava Kuvvetleri personelini de ziyaret eden Orgeneral Ünal, bayramda ülkelerinden uzakta olan Katarlı personele bu vesileyle ‘hoş geldiniz ve hayırlı görevler’ dileklerinde bulundu, bayramlarını kutladı.

İNCİRLİK’TEKİ İNCELEMELERİNİN ARDINDAN DİYARBAKIR’A GEÇTİ

İncirlik’teki incelemelerinin ardından Diyarbakır’a geçen Orgeneral Ünal, ani gelişen olaylara müdahale edebilmek maksadıyla hazır bekleyen pilot ve bakımcı personel ile bir araya gelerek bayramlaştı. Ardından 2. Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezi’nde incelemelerde bulunan Orgeneral Ünal, yedi gün/24 saat prensibine göre çalışan merkezde vardiya görevinde bulunan personelin bayramını tebrik etti. Orgeneral Ünal, 2. Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezi’ndeki incelemeleri sırasında başlayan bir terörle mücadele görevinin harekâta yönelik hazırlıklarını komuta etti.

DİYARBAKIR’IN ARDINDAN BATMAN’DA

Diyarbakır’ın ardından Batman’da konuşlu olan 14’üncü İUS Üs Komutanlığına gelen Orgeneral Ünal, özellikle terörle mücadele harekâtında TSK’nın gözü olan, hedefleri lazerle işaretleyerek vurulmasını sağlayan ve taarruz anını/sonrasını görüntüleyerek etkisiz hâle getirilinceye kadar teröristlerin yakalarını bırakmayan üs personeli ile bayramlaştı.

İUS’lerin özel bir data-link ile yerden kontrol edilerek uçurulmasını sağlayan yer kontrol istasyonlarını inceleyen Orgeneral Ünal, Diyarbakır’da hazırlıkları başlayan terörle mücadele görevini, Gözcü İnsansız Hava Araçlarından alınan görüntüleri takip ederek Batman’dan yönetti. Batman’daki incelemelerinde sadece askerî değil, son teknoloji ürünleri olan insansız uçak sistemlerinin faaliyetlerinin aksaksız yürütülebilmesi için görevlerinin başında bulunan sivil mühendislerin de bayramlarını kutladı.

SON DURAĞI 7. ANA JET ÜS KOMUTANLIĞI OLDU

Orgeneral Ünal, bayramlaşma ziyaretlerinin son durağı olan 7. Ana Jet Üs Komutanlığında terörle mücadele harekâtında kullanılan millî mühimmatları başta olmak üzere akıllı mühimmatları atan F-4 2020 uçakların pilotları ve bakım ekibi ile bayramlaşarak sohbet etti.

Malatya’daki incelemelerinin ardından Ankara’ya gelen Orgeneral Ünal, Hava Kuvvetleri Harekât Merkezi’nde vardiya görevinde bulunan personelin bayramını tebrik etti ve kendisi Diyarbakır’da iken başlayan hava harekâtının sonucuna ilişkin bilgi aldı.

Bir günlük bayramlaşma ve inceleme ziyaretleri neticesinde Ünal, “Personelimin görevlerine olan adanmışlıklarını bir kez daha yakından gördüm, ülkemizin huzuru ve güvenliği için yapmayacağımız fedakârlık yoktur,” şeklinde duygularını dile getirdi ve harekâta katılan personeli bir kez daha tebrik etti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku