GÜNCEL:
Çengelköy'de Yıkılan Tarihi Çınar Yerinde Korunacak!
Şiddetli yağmur ve fırtınada yıkılan Çengelköy’deki korunmaya değer anıt ağaç İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla kurtarılacak. Ağacın tekrar hayata döndürülmesi için İBB Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı Ekibi özel çalışma yürütülüyor. 176 yaşındaki tarihi çınar, 26 metre boyunda 126 cm çapında.

Çengelköy meydanında yürütülen çalışmaları yerinde yöneten İBB Park ve Bahçeler Daire Başkanı İhsan Şimşek, bulunduğu meydana özellik katan tarihi ağacın, içten çürüdüğü için şiddetli yağış ve fırtınaya dayanamadığını belirterek, şehrin bir değerinin kaybolmaması için ağacı aynı yerinde ayağa kaldırmaya ve yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Bunun için dün geçeden beri çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade eden İhsan Şimşek, “Korunmaya değer anıt ağaç niteliğindeki bu ağacın çok miktarda dalları ve yaprakları vardı. Daha rahat tutabilmesi için budama yaparak yüksekliğini 26 metreden 8 metreye düşürdük. Ağırlığını da düşürmüş olduk. Su ihtiyacını en aza indirerek kendi yerinde yeniden tutunmasını sağlayacağız. Ağacın içinde var olan çürümeyi temizledikten sonra vinçlerle kaldırıp aynı yerde muhafaza etsin” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku