GÜNCEL:
Aysultan Kadınlar Plajı Açıldı!
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı’ndaki Sarısu Kadınlar Plajı’nın ardından geçen yıl temellerini attığı Aysultan Kadınlar Plajı’nı törenle hizmete açtı. Alanya ve Gazipaşa arasındaki Uğrak mevkiindeki Aysultan Kadınlar Plajı, 2 milyon TL’ye mal oldu. Düzenlenen açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eşi Ebru Türel, Ak Parti Antalya milletvekilleri İbrahim Aydın, Gökçen Özdoğan Enç, Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Gazipaşa Kaymakamı ve Alanya Kaymakam Vekili Nurullah Kaya, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Alanya ve Gazipaşa koordinatörleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışa Alanya ve Gazipaşa’da yaşayan turistler de ilgi gösterdi.
KADINLAR PLAJI İÇİN ANTALYA’YA GELENLER VAR 
Aysultan Kadınlar Plajı açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, önemli bir hizmeti Alanya’ya ve Gazipaşa’ya kazandırdıklarını söyledi. Türel, “Alanya’nın, Gazipaşa’nın, Akseki’nin, Gündoğmuş’un, hatta İbradı’nın kadınlarına, sultanlarına özel plaj olarak yaptığımız Aysultan Plajı’nın resmi açılışı bugüne kısmet oldu. Bir süredir hizmet vermeye başlamıştı ama özellikle bir resmi açılış töreni düzenleyerek ben de bu mutluluğu değerli milletvekillerimiz ve protokolümüzle sizlerle birlikte paylaşmak istedim. Daha önce Antalya’da belki de ilklerden bir tanesiydi. Yapmış olduğumuz özel plaj uygulaması fevkalade başarılı oldu. Talepler gelmeye başlayınca Antalya’nın bir ucundan diğer ucu 640 kilometre. Dedik ki hem bir ucuna Alanya-Gazipaşa arasına hem de Finike-Demre arasına bir kadınlar plajı daha yapalım. Antalya’daki uygulamamızda artık şu olmaya başladı, bununla iftihar ediyoruz. Sadece Antalya’da Kadınlar Plajı olduğu için memleketimize gelen dostlarımız var. Sadece oradan istifade etmek için Antalya’ya gelen misafirlerimiz var” dedi.
KADINLAR PLAJINI PİKNİK ALANINA DÖNÜŞTÜRMEYELİM
Aysultan Kadınlar Plajı için yaklaşık 2 milyon TL’lik bir harcamayla plajı tamamladıklarını ifade eden Başkan Türel, sözlerini şunları söyledi: “Altyapısını oluşturduk, şezlonglarını kurduk, büfeler, yürüyüş yolları, seyir terası, aydınlatma sistemlerine kadar her türlü detay düşünüldü. 10 bin adet çiçekle bir peyzaj projesi, adeta bir park gerçekleştirdik. Ama biz bu arada bir park hassasiyetiyle bu plajı açıyorken burasının bir piknik alanı olmadığının altını çiziyoruz. Çünkü aynı sıkıntıları Antalya’da da yaşadık. Burayı bir piknik alanına dönüştürdüğümüz takdirde o zaman buranın plaj özelliği kalmıyor. Tabii ki içeceklerinizi istediğiniz gibi getirebilirsiniz, biz buradan giriş ücreti almıyoruz, ulaşım hizmetini ücretsiz veriyoruz. Burası adı üstünde Aysultan Kadınlar Plajı. Ne bir piknik alanı ne de bir mesire alanı. O yüzden burasının bir piknik alanına dönüşmemesi hassasiyetini buraya gelen çok kıymetli sultanlarımız gösterecektir diye düşünüyorum.” 
KADINLARA HİZMETTE ÖRNEK BELEDİYECİLİK
“Hizmetlerimizde kadınlar, çocuklar ve engelliler her zaman öncelikli olmuştur” diyen Başkan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tuvaletlerimizin iki tanesinin engelli kardeşlerimize hizmet verecek şekilde projelendirilmesine kadar her detay düşünüldü. Güzel bir plaj oldu. Hayırlı uğurlu olsun. Bu plaj Alanya, Gazipaşa, İbradı, Akseki, Gündoğmuş kadınlarına güzel bir hediye olsun. Geçen hafta Antalya’da, yine Türkiye’deki ilklerden biri olan Engelli Plajımızı açtık. Artık orada engelli kardeşlerimiz sürünerek denize girmiyorlar. İskelenin üzerinden engelli asansörü ile denizden istifade edebilme imkanı buluyorlar. Her türlü detayı orada da düşündük. O yüzden bizim önceliğimiz çocuklarımıza, engellilerimize, kadınlarımıza… Kadınlarımıza eğitimden sağlığa, spordan diğer sosyal hizmetlere kadar her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Yuvayı dişi kuş yapar diye boşuna söylenmemiş. Huzurlu bir ailenin ve toplumun temeli kadındır. Kadınlara hizmette örnek belediyeler arasında olmayı hedefledik.”
BİZ HERKESE HİZMET VERMEK ZORUNDAYIZ
Sarısu’da Antalya’nın ilk kadınlar plajını oluşturduklarında gereksiz polemiklerin yapıldığını hatırlatan Başkan Türel, yaşadığı bir hatırayı paylaştı: “Bildiğiniz gibi Antalya’da ilk kez Sarısu Kadınlar Plajı’nı yaptığımızda, gereksiz polemikler olmuştu. Sonra her kesimden kadınlar, turistler, gayrimüslimler; Antalya’da yerleşmiş Alman, Rus vatandaşı tüm kadınlarımız bir baktık ki bu plajı kullanmaya başladılar. Antalya’da ilk defa deniz kenarına, plaja gelen kadın kardeşlerimiz oldu bu sayede. Burada bir hatıramı sizinle paylaşmak isterim. Antalya Sarısu Kadınlar Plajımızı açtık, artık çıkıyoruz. Ben de yanımdakilerle konuşuyorken 4 tane başörtülü hanım kardeşimiz bana selam verdi, görmemişim, arkadaşlarım uyardı hemen geri döndüm ve dedim ki; ‘Hayırlı uğurlu olsun. Artık biz çıkıyoruz, ben buraya gelemeyeceğim. Burası önce Allah’a sonra size emanet’ dedim. Bana o hanım kardeşlerimizden bir tanesi ne dedi, ‘Sana çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Ben 30 senedir bu memlekette denize hep uzaktan baktım, şimdi geldim sayende denizde yüzeceğim’ dedi. İşte mesele bu. Biz herkese hizmet vermek zorundayız. Biz kimseyi giyimiyle, kuşamıyla ayırt etmiyoruz.”
MİLLETİMİZİ BİRLEŞTİRMEK İÇİN VARIZ
Kadınlar Plajının ayrıştırmaktan öte, toplumu birleştirdiğinin altını çizen Başkan Türel, şöyle devam etti: “Antalya’da güya kadınlar plajı ayrıştıracaktı milleti. Ne oldu? Bütün kadınlar orada birleşti işte. Bakın hatıra defterimiz var, burada da olacak. Oraya kardeşlerimiz görüşlerini yazıyorlar. Bir tanesi yazmış, bana da ara ara getiriyor arkadaşlarımız, ben de okuyorum. ‘Sayın Menderes Başkan, ben sana oy vermedim. Ben CHP’ye oy verdim. Daha da sana oy vereceğimi zannetmiyorum ama bu kadınlar plajını çok güzel yapmışsın, sana teşekkür ederiz’ diyor. Mesele tam da bu işte. Ne oldu? Kadınlar Plajı hani ayrıştıracaktı? Muhalefeti, iktidarı, Müslümanı, gayrimüslimi, mezhebi farklılık gözetmeyen toplumumuzun bütün kesimlerinden kadınlar orada buluşuyor. Yabancı uyruklu kadınlar, en çok orada rahat ettiklerini söylüyorlar. Burada da aynısı olacak. Bunun kime ne kusuru var Allah aşkına. Biz milletimizi birleştirmek için varız. Bu plajlar sayesinde denize gelmeyen, denize girmeyen, tek başına denize gelmeye cesaret edemeyen kadınlarımız şimdi denize gelme imkanı buluyorlar.”
KADINLAR PLAJI SAYISI 4’E ÇIKARILACAK 
Büyükşehir Belediyesi olarak demokrasinin, hak ve özgürlüklerin gereğini yaptıklarını ifade eden Menderes Türel, “Burası özgürce denizden istifade etmek isteyen herkesin. Diyorlar ki ‘Kadınlara niye ayrı plaj olsun, karışık olsun.’ 640 kilometrelik sahilimizin 2 kilometresi kadınlarımız için ayrıldı. Kalan 638 kilometresi karışık. İstediğin yerde istediğin gibi her türlü hizmeti al. Alanya’da da böyle, Gazipaşa’da da böyle. Şimdi Finike’de de seneye inşallah kadınlar plajımızı açacağız. Böylelikle hem doğumuzda hem batımızda seneye bir de Antalya Topçam’da çok daha farklı bir Kadınlar Plajı’nı hizmete açacağız. Antalya’da Kadınlar Plajı’nda Rabia’mızı gerçekleştiriyoruz. 4 farklı noktada Kadınlar Plajımız olacak” diye konuştu.
ANTALYA HOŞGÖRÜNÜN ŞEHRİDİR
Başkan Türel, herkesin hayat tarzlarına saygı gösterdiklerini belirterek, herkesin inandığı gibi yaşaması için ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekledi. Türel, “İnancı dolayısıyla, hayat tarzı dolayısıyla kimseyi dışlamıyoruz, kimseye saygısızlık asla etmiyoruz, ayrımcılık yapmıyoruz. 640 kilometrelik kıyı şeridimizde 2 sahilimizi şimdilik, gelecek sene 4 sahilimizi düzenlemiş bulunuyoruz. İsteyen istediği yerde denize girsin. Antalya sevginin, saygının, hoşgörünün, kardeşliğin şehridir. Alanya da öyledir, Gazipaşa da öyledir. İşte şimdi bu sevgi ve saygıyı bir de burada ‘Aysultan’ ismiyle taçlandırıyoruz. Selçuklu döneminin efsane kadınlarından bir tanesi. O yüzden ‘Aysultan Kadınlar Plajı’ dedik. Dünyanın her yerinden gelen milyonlarca turistin Antalya’da özgürce, güven ve huzur içinde tatil yapması bizim gururumuzdur” dedi. 
TURİZM BARIŞ SEKTÖRÜDÜR
Turizmi bir barış sektörü olarak değerlendiren Türel, şöyle konuştu: “Bakınız burada da aynısı geldi başıma. Geçen gün arkadaşlarımız gelen kadınlarla röportaj yapmışlar,  bana videolarını gönderdiler. Bir baktım, Almanlar burada, Hollandalılar burada. Gayet güzel, kimse kimseden rahatsız değil. Bazı Avrupa ülkelerinde, bazı gazetelerin olumsuz yayınlarına rağmen o insanlar hala Antalya’ya tatile gelmeye devam ediyorlar. Biz onları en iyi şekilde burada ağırlamaktan mutluyuz. Siyasi ilişkiler bir gün düzelir. Milletler arasında husumete gerek yoktur. Bizim davamız halklarla, insanlarla değil, hatalı kararlar alan siyasetçilerledir. Antalya’da bir İran vatandaşı, bir İsrail vatandaşı hatta bir Filistinli aynı havuzda barış içinde, huzur içinde yüzüyor. Bir Ukraynalı ve Rus vatandaşı birlikte yan yana tatil yapabiliyor. Demek ki turizm bir barış sektörüdür. Alanya’mız buna en önemli katkıyı sağlayan önemli bir destinasyondur.” 
ANTALYA BİR DÜNYA ŞEHRİ
Türel, Antalya’nın turizm başarısıyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: “Antalya’mız bir dünya şehridir.  Bütün dünyayı dostça kucaklıyoruz. Bu bizim kültürümüz, geleneğimiz, mirasımızdır. Antalya turizmin başkenti olmuşsa sadece otel inşa ederek olmamıştır. Bu kültürüyle, geleneğiyle olmuştur. Değerli hemşehrilerim Alanya turizmini bu sene bundan önceki gelişlerimden çok daha iyi, çok daha canlı görmekten de fevkalade memnunum. Geçmiş yıllardaki rakamları yakalamak üzereyiz, hatta geçeceğiz bazı yerlerde. Antalya-Alanya-Gazipaşa olarak geçen senenin o olumsuz etkisi geride kaldı, hızlı bir şekilde yeniden yükselişe geçtik. Bu hızlı ilerlemede hükümetimizin aldığı tedbirlerin, başta sayın cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın, bakanlarımızın, bizlerin gayretleri, turizmci arkadaşlarımızın çalışmalarının çok önemli katkısı olmuştur. Hükümetimize ve turizm sektörümüzün çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.”
HÜKÜMETİMİZİN ANTALYA’YA İLGİSİ BÜYÜK
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un ilk ziyaretini Antalya’ya gerçekleştirdiğini hatırlatan Başkan Türel, “Yeni Kültür ve Turizm Bakanımız, bakanlığının ikinci gününde ilk Antalya’yı ziyaret etmiştir ve toplantı üzerine toplantılar gerçekleşmiştir. Hükümetimizin Antalya’ya gösterdiği önemin en güzel göstergesi budur. Birlikte Antalya’yı ileriye götürmeye devam edeceğiz. Şu üç sene içerisinde önce bir arıtma tesisleriyle başlamıştık ki en acili buydu. Sonra yollar, sosyal hizmetlerimiz, birçok hizmetimizi ilçelerimize getirdik. Köprüler, kavşaklar, parklar yaptık. Biz köprüleri, kavşakları yaptıkça birileri, ‘Bu hizmetleri falanca yapıyor, bu hizmetleri büyükşehir yapmıyor’ tartışmasına başladı. Birileri de bakıyoruz, kurumları teşekkür sırasına dizmeye başladı. Yahu kim yaparsa yapsın, kime teşekkür ederseniz edin hiç önemi yok, önemli olan bu hizmetlerin yapılması. Önemli olan Alanyalıların gönlünde yer etmek. Bu hizmetler neden bugüne kadar olmadı, hiç bunu düşündünüz mü?” diye konuştu.
BU ESERLER SİZİN
Karayolları ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını ifade eden Başkan Menderes Türel, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Karayollarımızla güzel bir işbirliği yaptık. Projelerini biz hazırladık. Bu çalışmayı biz başlattık. Bir işe başlamak, bitirmenin yarısıdır. Eğer biz bu projeleri üstlenmeseydik, belki Alanya’da hala katlı köprülü kavşakları bekliyor olacaktık. Ondan sonra Karayollarımız bizim teslim ettiğimiz projeleri en iyi şekilde tamamladı. Ortaya güzel eserler çıktı. Bu eserler ne Menderes Türel’in ne de bir başkasının. Bu eserler sizin, Alanyalıların. Helal-i hoş olsun. Hizmeti kimin yaptığının hiç önemi yok. Büyükşehir sınırlarını Alanya’mıza, Gazipaşa’mıza kadar genişletmeseydik, eğer Büyükşehir olarak buralarda hizmet imkanında bulunmasaydık, acaba bu projeleri Alanya’da yapacak birileri çıkar mıydı? Biz projelerle bu işi başlatmasaydık bu hizmetler gerçekleşir miydi? Bu soruların cevaplarını kendimize verdiğimizde mesele kendiliğinden çözülür. Bizim ne teşekkür derdimiz var, ne de işi sahiplenme derdimiz var. Bizim bu memlekete hizmet derdimiz var hizmet. Biz bunun için çalışıyoruz.”
ALANYA’NIN TRAFİK YÜKÜ AZALACAK
Türel, Alanya’da devam eden çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Ticaret Lisesi, Telekom Kavşağı ve devamında Kargıcak’a 16 kilometrelik kadar çevreyolu inşaatı başladı. Onun da projeleri tarafımızdan hazırlandı. Şimdi inşallah 3 kilometrelik ilk bağlantı noktasına kadar bu senenin sonuna kadar Karayolları çalışmayı bitirecek ve böylelikle Alanya’nın trafiğinde özellikle sahil kısmının yükü ciddi şekilde azalacak. 2018 içerisinde de 16 kilometrelik çevreyolu Kargıcak’a kadar bitecek. Peki bitti mi, bitmedi. Kargıcak’tan Yeşilöz’e kadar şimdi 14 kilometrelik ikinci etap çevreyolunun projelerini yine Büyükşehir olarak biz hazırlıyoruz. Proje bedeli 1 milyon TL’nin üzerinde. Bu projeyi yine hazırlayıp,  Karayollarımızla bir işbirliği yaparak teslim edeceğiz. Böylelikle neredeyse Alanya’dan Kahyalar’a kadar Mustafa Sandal’ın şarkısında olduğu gibi ‘Bastımı gaza gider mi gider’ diyeceğiz. Sürat felakettir, kurallara uyarak gideceğiz tabii…”
ALANYA’NIN ÇÖPÜ ALTIN OLUYOR
Antalya’da Kızıllı bölgesinde kurulan ilk katı atık tesisinin ardından şimdi de Alanya’da benzeri bir tesis kuracaklarını kaydeden Başkan Türel, Alanya’nın çöpünden elektrik üretileceğini müjdeledi. Türel, “Şimdi sırada Alanya’nın çöpü var. Biz o çöpten elektrik elde edeceğiz. Antalya’da bunu başardık. Deneme üretimleri başladı. Ben Çarşamba günü sayın bakanımız gelmeseydi basınla bir tanıtım turu yapacaktım. Sayın bakanımızın ziyareti vesilesiyle erteledim. Önümüzdeki günlerde yapacağız. Şimdi çöpten elektrik üretiminde deneme üretimi Antalya’da başladı. Aynısı şimdi Alanya’da olacak. Elin yabancısı diyor ki ‘Çöp altındır.’ Ebru Hanım burada. Bir evlilik yıldönümümüzde Avrupa’daki bütün çöp fabrikalarını kendisiyle gezdik, ‘Bana çok güzel bir hediye verdin’ demişti. Hepsinin kapısında ‘çöp altındır’ yazıyor. Şimdi bizim de çöpümüz altın oluyor. Şimdi çöpten Alanya’mızda da elektrik elde edeceğiz. Danıştay görüşü geldi, İçişleri Bakanlığımızın kararı da bugünlerde çıkacak. İnşallah bir dahaki gelişimizde bunun temelini hep birlikte atacağız” diye konuştu.
HİZMETLER SÜRÜYOR
Başkan Türel, gerçekleştirilmesi planlanan projeler hakkında da bilgi verdi. Türel, “Alanya’mızın Toptancı Hali’nden Ak Köprüsü’ne kadar birçok projeyi hayata geçiriyoruz ve yeni projelere başlıyoruz. Bir dahaki gelişte hasta yakınlarına misafir bakımevinin temelini atacağız. Artık hasta yakınlarımız, hastanelerin bahçesindeki bankların üzerinde değil, ağaçların altında değil, serdikleri hasırların üzerinde değil, 5 yıldızlı otel kalitesinde hasta yakınları misafir evimizde tarafımızdan misafir edilecek. İnşaat başladı, temel atma aşamasına getiriyoruz. Burası Alanya sınırları içerisinde ama Uğrak mevkii Gazipaşa ilçemize daha yakın. Her iki ilçemize de tabii yaylalarımızla birlikte hizmet verecek. Orada da mezbahamızı yaptık, başkanımıza devrettik. Kültür Merkezi inşaatımız başladı, temel atmaya geleceğiz inşallah” dedi. 
HİZMETLER SİZİN ESERİNİZ
Gazipaşa ve Alanya’dan açılışa gelen vatandaşlara destekleri için teşekkür eden Türel, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Biz buralara hizmet edeceğiz dediğimizde seçim kampanyamızda birileri de çıkıp Antalya’dan Alanya’ya, Gazipaşa’ya hizmet mi gidermiş demişti. Şimdi onu söyleyenler ortada yok. O söylediklerinin altında eziliyorlar, gelsinler görsünler bu hizmetleri. Hizmetin en güzeli Alanya’mıza Gazipaşa’mıza nasıl gelirmiş, gelsinler, görsünler. Bunların hepsinin gerçek mimarı sizlersiniz. Bu hizmetlerin hepsinin gizli kahramanları benim Alanyalı, Gazipaşalı, Antalyalı hemşerilerimdir. Sizlerin duanız, desteğiniz olmasaydı bizlerin hizmet imkanı olmasaydı belki hala senelerdir bu hizmetleri bekliyor olacaktık. Finike’nin, Alanya’nın hal sorunu 50 senedir konuşulur. Şimdi bitiyor. Sizler, bizim hizmetlerimizin gerçek sahiplerisiniz derken bunu kalpten söylüyorum. Sizlerin duası, desteği arkamızda olduğu müddetçe biz bu hizmetlerimizi en güzel şekilde yapmaya hazırız ve en güzel şekilde de yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ben tekrar Aysultan Kadınlar Plajımızın kadınlarımıza hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku