GÜNCEL:
Ankara'dan İlk Hac Kafilesi Uğurlandı!
İlk hac kafilesinin hareketi öncesinde Dış Hatlar Terminali'nde düzenlenen törene, hacı adayları ve yakınları ile bazı vatandaşlar katıldı.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal törende yaptığı konuşmada "kutsal yolculuğun herkese hayırlı olması" temennisinde bulundu.
Hazreti Muhammed'in "Eğer birisi hacda gayri ahlaki birtakım davranışlar içine girmezse, bu ibadeti sadece Allah rızası için yaparsa, anasından doğduğu gün gibi evine geri döner." hadis-i şerifini hatırlatan Ünal, Diyanetin sunduğu imkanlara rağmen birtakım olumsuzluklarla karşılaşılmasının kaçınılmaz olduğunun altını çizdi. Hacılardan, bunun bir imtihan olduğunu bilerek sabretmelerinin beklendiğini vurgulayan Ünal, "Bu bir turistik seyahat değil. Gittiğiniz yer turistik bir mekan değil. Allah'ın evinde, Allah'ın misafirleriyle birlikte olacaksınız. Eğer Allah'ın misafirlerine, evine, haremine saygısızlıkta bulunursanız bu Allah'a yapılmış saygısızlıktır." diye konuştu.
Hacı olmak için bugün ilk adımı attıklarını belirten Ünal, "Hacı olmak, bundan sonra verdiğiniz sınavlarla mümkün olacak. Büyük bir imtihanın başındasınız. İnşallah bundan sonraki hayatınızda da orada edindiğiniz ruh halini sürdürme kararlılığıyla dönersiniz." dedi.
Ünal, hac ibadetinin İslam'ın temel şartları arasında yer aldığını ve herkese de nasip olmadığına dikkati çekerek, "Bu ayrıcalığınızın farkında olarak mümkün olduğu kadar, dünyalık alışkanlıklarınızdan uzak durun." önerisinde bulundu.
Ünal, "Rabbim, dualarınızı, ibadetlerinizi kabul eylesin. Rabbim hepinizden razı olsun, razı olduğu kullar olarak ailenize kavuşmayı nasip eylesin." duasıyla konuşmasını tamamladı.
Ankara'dan 5 bin 900 hacı adayı uğurlanacak
Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Abdullah Mohammed A. Alghamdi de hacı adaylarını tebrik ederek, Allah'ın hac ibadetlerini kabul etmesi dileğinde bulundu.
Mekke'de 2 milyona yakın insanın hac ibadetini yerine getirdiğini aktaran Alghamdi, Harem-i Şerif'teki çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini anlattı.
Ankara İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu da hacı adaylarının yolculuklarının hayırlı olması dileyerek, bu sene Ankara'dan 5 bin 900 hacı adayı uğurlayacaklarını bildirdi.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, Ankara Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun uğurlama duasıyla son buldu. Dua sırasında bazı hacı adayları gözyaşlarını tutamadı.
Gaziler ve şehit yakınları da ilk hac kafilesinde
Diyanet İşleri Başkanlığının bu sene başlattığı "gaziler ve şehit yakınlarına kurasız hac" uygulamasından yararlanan 15 Temmuz şehidi Volkan Pilavcı'nın babası Hikmet Pilavcı, "Vatan, millet için oğlum şehit oldu. Vatanımız, milletimiz sağolsun. Bu kutsal yolculuk için çok heyecanlıyım. Efendimizi, Mekke'yi ziyaret edeceğiz. Heyecandan da konuşamıyorum." dedi.
15 Temmuz FETÖ'nün hain darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelebileceğini öğrenince, askerlerin geçişini önlemek adına tırıyla havalimanın yolunu kapatan 15 Temmuz gazisi Mevlüt Kandemir de 7 yıldır hacca gitmek için beklediğini, bu sene gazilik kontenjanından yararlanarak kutsal topraklara gitmeye hak kazandığını aktardı.
Diyanet İşleri Başkanlığının gaziler ve şehit yakınlarına kurasız hac haberini akrabalarından öğrendiklerini anlatan Kandemir, "Biz o an havaya uçtuk heyecandan. Ondan sonra gitmemiz garantilendi." diye konuştu.
Hacı adaylarından Fatma ve Satılmış Öztürk çifti ise 9 senedir beklediklerini ve çok heyecanlı olduklarını dile getirdi. Satılmış Öztürk, "Cenab-ı Hak gönlünden geçen, gitmek isteyen herkese nasip etsin. İnşallah orada da sağlıklı sıhhatli bir şekilde görevlerimizi yerine getiririz." dedi.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Özgür Özel: “Cumhurbaşkanı Maaşına Zam...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde halk buluşmasına...

Haberi Oku

banner108