GÜNCEL:
Altın Koza Törenleri İptal!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, festival programındaki değişiklikle ilgili olarak yaptığı açıklamada, son günlerde hem şiddetini arttıran hem de hedef kitlesini genişleten bölücü terör olaylarının Türk Milleti üzerindeki etkisinin Dağlıca baskını ve Iğdır’daki saldırı sonrası tahammülü mümkün olmayan, önlenemez bir boyuta taşındığına dikkat çekti. Sözlü, böylesi bir infial ve yas ortamında ‘festival konser ve törenlerini’ yapmanın söz konusu olamayacağını belirtti.
Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını, milletin birliği ve vatanın bölünmez bütünlüğünü hedef alan PKK terör örgütünü lanetleyen Sözlü, saldırılarda vefat eden şehitlere rahmet, ailelerine başsağlığı, gazilere de şifa diledi.
Başkan Sözlü, şunları söyledi: “Hazırlıklarına bu heyecan ve niyetlerle başladığımız 22’nci Uluslararası Altın Koza Film Festivali için de, sinemanın toplumu hapsedildiği karanlıktan çıkaracak bir ışık huzmesi işlevi göreceği, sanat çevrelerinin bir nevi vizyon atölyesi olarak değerlendirebileceği dolu bir program öngörüyorduk. Ancak, son olarak Dağlıca ve Iğdır’da uğradığımız kalleş saldırı ve aldığımız yürek dağlayıcı şehit haberleri, Adana’yla bütünleşen Uluslararası Altın Koza Film Festivali için duyduğumuz coşku ve heyecandan geriye tarifsiz bir burukluk bıraktı. Bu koşullarda festivalin geleneksel açılış ve kapanış törenlerini, konser ve diğer faaliyetleri iptal etmeye karar verdik. Bu yıl Uluslararası Altın Koza Film Festivali sadece sinema boyutuyla dar kapsamlı olarak tören ve konserlere yer verilmeksizin devam edecektir. Her yıl düzenlenen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması ile bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek Adana Konulu Uzun Metraj Senaryo Yarışması sonuçları değerli jüri üyelerimizin değerlendirmeleri sonucu basın yoluyla ilan edilecektir. Bu vesileyle, PKK terör örgütünün devletimizin varlığı ve evlatlarımızın canına kast eden alçak saldırılarını bir kez daha kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gözyaşı kurumayan, ağlayan analarımız başta olmak üzere, ateş düşen bütün ocaklarımıza sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun”

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Özgür Özel: “Cumhurbaşkanı Maaşına Zam...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde halk buluşmasına...

Haberi Oku

banner108