GÜNCEL:
9 Ay Sonra Gelecekti Ama Gelemedi!

 Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu şehit olan 4 polisten Dargeçit İlçe Emniyet Amiri 45 yaşındaki İbrahim Halil Aksoy'un eniştesi Hüseyin Yıldırım, 'İnşallah 9 ay sonra Alanya'ya geleceğim' demişti. Erken gelmek için de hiç izin kullanmamıştı. Telefonla son görüşmemizde 'buralar çok karışık enişte, çok karışık, ne olacağını bilemiyoruz' demişti. İki oğlu var, biri 11, biri 3,5 yaşında. Yüreğimiz yandı. Kendisi çok yufka yürekli biriydi. 9 ay sonra gelecekti ama; gelemedi." dedi.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'lı teröristlerin yola önceden döşediği patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirmesi sonucu, evli ve 2 çocuk babası Dargeçit İlçe Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy, içinde bulunduğu zırhlı araçta 3 arkadaşıyla birlikte şehit oldu. Şark görevi için Mardin Dargeçit'e 15 ay önce giden Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy'un 9 ay sonra görevini bitirince Alanya'ya döneceği belirtildi. Aslen Şanlıurfalı olan şehit İbrahim Halil Aksoy'un annesi ve birçok akrabası Alanya'da oturuyor.

Şehidin annesinin Alanya Saray Mahallesi'ndeki evine acı haberle ateş düştükten sonra Alanya Belediyesi taziye çadırı kurdu. İlçede şehidin cenazesinin toprağa verilmesi için hazırlıklar başlatıldı. Şehit Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy yaklaşık 13 yıl Alanya Emniyet Müdürlüğü'nde başkomiser olarak görev yaptı. 3 yıl önce Antalya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne getirilen İbrahim Halil Aksoy, geçen yıl da Dargeçit'e atanmıştı.

Dargeçit'te şehit olan Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy'un Kızlarpınarı Mahallesi'nde kendisine ait olduğu belirtilen evinde cenaze hazırlıkları sürerken, şehidin annesi Emine Aksoy'u, rahatsızlığı nedeniyle bir süre önce Dargeçit'e götürdüğü kaydedildi.

Şehit Emniyet Amiri Aksoy'un Antalya'nın Alanya ilçesinde oturan eniştesi Hüseyin Yıldırım, kayınbiraderiyle 2 gün özce telefonda görüştüklerini belirterek, "Çok temizli kalpli bir insandı. Ömrü süresince sorulsun, bir tek insanın kalbini kırdığı görülmemiştir. İki gün önce görüştüğümüzde 'İnşallah 9 ay sonra Alanya'ya geleceğim' demişti. Erken gelmek için de hiç izin kullanmamıştı. Telefonla son görüşmemizde 'buralar çok karışık enişte, çok karışık, ne olacağını bilemiyoruz' demişti. İki oğlu var, biri 11, biri 3,5 yaşında. Yüreğimiz yandı. Kendisi çok yufka yürekli biriydi. 9 ay sonra gelecekti ama; gelemedi. " diye konuştu.

Şehidin Ezgi Apartmanı ikinci kattaki evine Türk bayrağı asıldı. Evin bulunduğu cadde trafiğe kapatılarak, Alanya Belediyesi tarafından taziye çadırı kurulması için çalışma başlatıldı. Taziye çadırında şehit İbrahim Halil Aksoy ve tüm şehitler için dua edildi. Duada ülkede bir an önce terörün bitmesi temennisinde bulunuldu.

Şehit Aksoy, daha önce başta Amanos olmak üzere bir çok operasyonda görev aldığı ve başarılı operasyonlara imza attığı belirtildi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku