EKONOMİ:
Zeytinde Hasat Zamanı

Ülke ekonomimizin bel kemiği tarım sektöründe, polikültür tarım yapılan ilimiz de sektöre büyük katkı sağlıyor. Tarımsal ürünler içerisinde en çok alanı kaplayan, en fazla üreticiye sahip ve gayri safi milli hasıla payı en yüksek ürün olan zeytinin hasadı Mudanya Mürsel Köy’de, ilçe protokolünün de katılımıyla başladı. Hasat şenliğine; Mudanya Kaymakamı Faik Oktay SÖZER, , Bursa İl Tarım ve Orman Müdürümüz Hamit AYGÜL, Mudanya Ziraat Odası Başkanı Raif DÖNER ve Marmarabirlik Kooperatif Başkanı Ali YILDIZ katıldı.
Hasat yapılan zeytinlik alanda konuşan Mudanya Kaymakamı Faik Oktay SÖZER sözlerinde, ‘’Mudanya özelinde sofralık zeytinde iddialıyız. Tarım İl Müdürlüğümüz ile işbirliği içerinde, karşılaştığımız sorunlara da çözüm üretiyoruz. Bu yılki zeytin sezonumuzun da kaliteli ve bereketli geçmesini temenni ediyorum.’’ ifadelerine yer verdi.
Zeytin hasadı esnasında kısa bir bilgilendirme konuşması yapan İl Müdürümüz Hamit AYGÜL, ülkemizdeki zeytin üretiminde Bursa’nın söz sahibi olduğunu ifade ederek Bursa’daki sofralık zeytin üretim alanının 440.762 dekar, toplam üretim miktarının ise 148.685 ton olduğunu; ülke üretiminin yaklaşık %35’inin Bursa tarafından sağlandığını belirtti.
‘’Yeni teknolojileri yaymak, hem üreticilerimize hem de tüketicilere fayda sağlamak hedeflerimiz arasında’’
Teknolojik gelişmelerin yakından takip edilerek, çiftçilerimize yarar sağlamak doğrultusunda kullanıldığını belirten AYGÜL: ’’Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak yeni teknolojileri yaymak, hem üreticilerimize hem de tüketicilere fayda sağlamak hedeflerimiz arasındadır. Müdürlüğümüz teknik personelinin arazi çalışmaları sonucunda, zeytin ana zararlı ve hastalıklarına karşı ekonomik zarar düzeyine ulaşılan durumlarda, ilaçlama ilanları verilerek, üreticilerimiz mücadele yapmaları yönünde bilgilendirilmekte ve gerekli eğitim çalışmaları da yapılmaktadır.
Müdürlüğümüz arazi çalışmalarında zararlılar ile mücadele zamanının tespitinde Ziraat Odaları ve Marmarabirlik ile işbirliği yapmaktadır. Böylece uygun ilaçlama zamanları tespit edilerek mücadele ilanları verilmekte ve mesaj sistemi ile de çiftçiler bilgilendirilmektedir.’’ dedi.
‘’Desteklemeden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Tarım ve Orman Bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz.’’
Hamit AYGÜL: ‘’Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar doğrultusunda 24.10.2019 tarih ve 30928 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 2019 yılında yapılacak tarımsal desteklemelere ilişkin Cumhurbaşkanımızın kararına göre havza bazlı fark ödemesi desteği kapsamında dane zeytine ilk defa kilogram başına 15 kuruş destekleme ödemesi yapılacaktır. Buna göre bu yıl zeytincilik yapan üreticilerimize toplamda 28 milyon liranın üzerinde destek verilmesi öngörülmektedir. Üreticiye verilecek bu desteklemeler sayesinde, kayıtlı zeytin üretici sayısının artması beklenmektedir. Bu desteklemeden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Tarım ve Orman Bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz.’’ diyerek sözlerini tamamladı.
 
 

Anahtar Kelimeler
Zeytinde Hasat Zamanı
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

GELECEĞİN PROJESİ FREE ENERGY BOX
Enerji Bağımsızlığında Devrim Yaratacak Free Energy Box’a ilgi her geçen gün büyüyor.

Haberi Oku

banner108