EKONOMİ:
YAPI KREDİ'NİN YAPAY ZEKA TEMELLİ PROJESİNE ULUSLARARASI BİR ÖDÜL DAHA

Kurumsal, ticari ve KOBİ müşterilerinin kredi başvurularını değerlendirmede yüzde 53 zaman tasarrufu

Yapay zeka teknolojileri ile bankacılık süreçlerine somut değer kattıklarını ve bu sayede müşterilerinin ihtiyaçlarını çok daha hızlı bir şekilde karşıladıklarını belirten Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan, uluslararası arenada elde edilen başarı hakkında şu değerlendirmede bulundu:

“Yapı Kredi olarak 2014 yılında bankacılık sektöründe bir ilk olarak başlattığımız yapay zeka teknolojileri üzerine çalışmalarımızı ileri taşımaya devam ediyoruz. En güncel teknolojileri bankamızın süreçlerine uygulayan Ar-Ge çalışmalarımız sayesinde gerek müşterilerimizin, gerekse çalışma arkadaşlarımızın hayatını kolaylaştırabilmek, bu alandaki temel yaklaşımımız. Yapay zekanın alt dalları olan doğal dil işleme ve makine öğrenmesi teknolojilerinden faydalanarak geliştirdiğimiz projelerle müşteri servis sürelerini kısaltarak müşteri deneyimini daha da iyileştiriyoruz.

Son dönemde birçok uluslararası prestijli ödüle layık görülen FOCA projesinde ise çıkış noktamız kredi başvurusunda bulunan kurumsal, ticari ve KOBİ müşterilerimizin finansal dökümanlarını analiz sürecimizi hızlandırmaktı. Ar-Ge çalışması olarak başlattığımız bu proje ile günler süren firma analiz süreçlerini artık saniyeler içerisinde tamamlayabiliyoruz. Proje sayesinde sadece büyük KOBİ detaylı kredi değerlendirmesi için yüzde 53 oranında zaman tasarrufu sağladık. Öte yandan projenin hayata geçmesinden bu yana yaklaşık 210 bine yakın firmanın analizini bu yöntemle tamamladık.

Global Finance tarafından bu yıl yedinci defa düzenlenen “Innovators 2019” ödüllerine, finans sektöründe teknolojiyi kullanarak iş yapış biçimlerinde sürekli olarak fark yaratan kurumlar layık görülüyor. İleri teknolojileri kullanarak gerçekleştireceğimiz yeni çalışmalarda bizlere motivasyon kaynağı olacak bu değerli ödüle layık görülmekten mutluluk duyuyoruz.”

Yapı Kredi, FOCA projesiyle geçtiğimiz günlerde ‘EFMA Accenture Ayın Bankacılık İnovasyonu Ödülü’ne layık görülerek, teknoloji dünyasının önde gelen organizasyonlarından EFMA Accenture Dağıtım ve Pazarlama İnovasyonu Ödülleri’nde de finale kalmaya hak kazanmıştı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

GELECEĞİN PROJESİ FREE ENERGY BOX
Enerji Bağımsızlığında Devrim Yaratacak Free Energy Box’a ilgi her geçen gün büyüyor.

Haberi Oku