EKONOMİ:
Vira Bismillah Dediler!

 Karadeniz´de bu yıl balığın bol olması ümidiyle yoğun bir çalışma içinde son hazırlıklarını yapan balıkçılar, av yasağının başladığı 15 Nisan’dan bugüne kadar limana bağladıkları teknelerinin ve ağların bakımlarını tamamladı. Samsun’da Dereköy İskelesi'nden gece yarısı denize açılacak olan bir teknenin önüne getirilen büyükbaş hayvan yeni sezonun kazasız ve bereketli geçmesi için dualar eşliğinde kesilerek tekne kurban kanıyla ıslatıldı. Trol tabir edilen büyük kayıkların denize açıldığını anlatan tekne kaptanı Ömer Aygün, “Kaptan ve 30 kişilik personel ile 32 metrelik tekne ile gece yarısı açılacağız. Bu gece yarısından sonra av yasağı kalkıyor. Biz denize açılacağız ama nereye gideceğimiz belli olmaz. Balık nerede, biz orada. Çaparacılar ve palamut avlayanlardan aldığımız bilgilere duyumlara göre balık güzel gözüküyor. Geçen sene hamsi ve palamut bol olmadı bu nedenle vatandaş biraz pahalı yedi, inşallah bu sene bol olur.” dedi.

"DEVLET BALIKÇI TAYFALARINA SAHİP ÇIKSIN"

Balığın denizden alınıp sofralara gelmesinin büyük zahmetlerle olduğunu anlatan Ali Şükrü Karadeniz de şöyle konuştu: “Balıkçıların sorunları hiçbir zaman bitmez. En büyük sorun balıkçılıkta değil balıkçılarda. Sorunumuz hiçbir zaman bitmedi ve bizim sorunlarımıza hiçbir zaman kimse eğilmedi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde biz balıkçılar hep ikinci sınıf evlat muamelesi gördük. Ama bakacak olursanız 70 milyonun yiyeceği balığı 3 milyon balıkçı temin ediyor. Balığı bulması, yakalaması, getirmesi tamamen bizim elimizden geçiyor. Ama ne var ki balıkçı adam evli olsa bile 7 ay denizde kaldığı için bekar sayılıyor. Yani 7 ay biz evimize uğramıyoruz. Bizim haklarımızı vermeleri lazım, sigortamızın, emekliliğimizin olması lazım. Deniz kazaları da bunun içinde. Kaza ile ölen bir balıkçının bugün hiçbir hak ve hukuku yok. Yani patron ne verirse odur elimize geçen. Başka bir hakkımız yok. Biz istiyoruz ki devletimizden bize de bir destek veren olsun, bir dayanağımız olsun.”

Anahtar Kelimeler
Vira-bismillah-dediler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

GELECEĞİN PROJESİ FREE ENERGY BOX
Enerji Bağımsızlığında Devrim Yaratacak Free Energy Box’a ilgi her geçen gün büyüyor.

Haberi Oku