EKONOMİ:
Beyaz peynir tüketimine karpuz etkisi

Türkiye’de üretilen ve süt endüstrisi tarafından kullanılan çiğ sütün yaklaşık %50’si peynir üretiminde değerlendiriliyor. Peynir, Türkiye’deki neredeyse her kahvaltı sofrasının vazgeçilmez unsuru, özellikle de beyaz peynir. Ancak yaz aylarında karpuzların olgunlaşması birlikte beyaz peynirin cazibesi daha da artıyor.

Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt’te, Haziran ayıyla birlikte yaz aylarında beyaz peynir satışları Nisan ve Mayıs aylarına göre yüzde 10 ile yüzde 15 arasında değişen oranlarda artış gösteriyor.

“Bu artışın Türkiye’de beyaz peynir sunan tüm üreticilere yansıdığını tahmin ediyoruz” diyen Teksüt Satış ve Pazarlama Direktörü Murat Keleş, söz konusu artışa en büyük katkıyı karpuzun yaptığını aktardı.

Peynir tüketme sıklığı artıyor

“Karpuz-beyaz peynir ikilisi, Türk insanının sanki genetiğine kazınmış güzel bir lezzet alışkanlığı” diyen Murat Keleş, tespitlerini söyle sürdürdü: Karpuzun tüketimi, beyaz peynirin tüketimini tetikliyor. Bu süreçte peynirin tüketilme zamanı genişliyor. Genelde sabah kahvaltıda tercih edilen beyaz peynir, karpuzla birlikte öğlen, akşam ya da ara öğün niyetine, günün tamamına yayılan bir esneklikle tüketilmeye başlanıyor.

Birbirini dengeliyor

Karpuzda su oranıyla birlikte şeker oranının da yüksek olduğunu dile getiren Murat Keleş, protein yüklü beyaz peynirin, yüksek şekerli karpuzla birlikte dengeleyici bir birliktelik oluşturduğunu aktardı.

Teksüt Beyaz Peynir

Teksüt, beyaz peynir talebine 300, 500, 750 gram ve 1 kiloluk ambalaj seçenekleriyle cevap veriyor.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

GELECEĞİN PROJESİ FREE ENERGY BOX
Enerji Bağımsızlığında Devrim Yaratacak Free Energy Box’a ilgi her geçen gün büyüyor.

Haberi Oku