EKONOMİ:
Bee'o Propolisin kurucusu Aslı Elif Tanuğur Samancı'ya bir ödül de Avrupa Birliğinden

Eurowoman Küresel İş Kadınları Forumu kapsamında bu yıl 7.’si düzenlenen EUROWOMAN 2019 İş Ödülleri töreni, Ataşehir Marriott Otel’de gerçekleşti. Kendi dallarında uzmanlaşan kadın girişimcilerin başarılarının ödüllendirildiği törende, iş modeliyle küresel anlamda önemli bir fark yaratan Aslı Elif Tanuğur Samancı İş Ödülüne layık görüldü.

Avrupa düzeyinde iş kadınlarının 5 farklı kategoride ödüllendirildiği gecede konuşma yapan Tanuğur, Anadolu propolisi ile ülkemizi Dünyada temsil etmekten ve bu ödüle layık görülmekten dolayı mutluluk ve gurur duyduğunu ifade etti. Tanuğur ‘Yaptığımız çalışmaları takdir eden herkese çok teşekkür ederim. Oğlumun bağışıklık sorunundan yola çıkarak, Ziraat Yüksek Mühendisi Arıcılık Uzmanı eşim Taylan Samancı ve Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu ile birlikte firmamızı 2013 yılında KOSGEB destekli Ar-Ge projesiyle İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent’te kurduk. Böylece propolisin ülkemizde ilk kez Sözleşmeli Arıcılık modeliyle yerli üretimini başlattık. Ar-Ge çalışmalarımız ile geliştirdiğimiz proses yöntemimiz ile propolisi insan tüketimine uygun hale getirdik. BEE'O Propolis ailesi olarak, Sözleşmeli Arıcılık Yöntemi'miz ile kovandan sofraya izlenebilir üretim sağlıyoruz. Doğal besin içeriği ve biyolojik aktiviteleri korunmuş propolis, arı sütü, polen gibi doğal arı ürünlerinden oluşan katma değerli inovatif ürünler üretiyoruz. Böylece arıcılarımız artık bal dışındaki diğer arı ürünlerini de üretebiliyor ve bundan gelir elde edebiliyorlar" şeklinde konuştu.

Tanuğur; “Geliştirdiğimiz inovasyon ödüllü özütleme yöntemimiz ve yaptığımız projeler ile ulusal ve uluslararası arenada 28 farklı ödüle layık görüldük. Bugün, 3000 metrekarelik tesisimiz ve 95 kişilik uzman kadromuz, 150 bin sözleşmeli kovanımınız ve 500 sözleşmeli arıcımız ile Türkiye’nin en büyük propolis üreticisiyiz” dedi. Tanuğur ayrıca Anadolu propolisini bir dünya markası haline getirdiklerini ve BEE&YOU markası ile Amerika, Kore, Almanya, Hollanda, Belçika, İsveç, İngiltere, Avusturya, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Kıbrıs ve Suudi Arabistan’a ürünlerini ihraç ettiklerini de kaydetti.

Diğer ödüller;

- Borsa İstanbul - En Hızlı Büyüyen Kobi Ödülü 2014

- İTÜ ARI Teknokent - BEETECH 2016

- TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD - İnovasyon Ödülü 2016

- KAGİDER, Ekonomist Dergisi ve Garanti Bankası - Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Ödülü 2016

- Avrupa Birliği - Eco Efficiency 2016

- Amerika Sofi Awards - Yeni Ürün Kategorisi Birincisi 2017

- Türkiye İhracatçılar Birliği - E-İhracat Ödülü 2017

- Design Turkey - Tasarım Ödülü 2017

- Türkiye Girişimcilik Zirvesi - E-Ticaret Ödülü 2017

- Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği - Türkiye’nin En Başarılı 10 Genci Ödülü 2017

- Türkiye İhracatçılar Meclisi - Türkiye İnovasyon Ligi (İnovaLİG) Ödülü 2017

- ELELE Avon Kadın Ödülleri - Girişimcilik Ödülü 2017

- Denizli İş Kadınları Birliği - İnovatif İş Kadını Ödülü 2017

- Dünya Arıcılar Birliği - Altın Madalya Ödülü 2017

- KOSGEB - İnovatif Girişimcilik Ödülü 2018

- Game Changers- En İyi Teknolojik İnovasyon Ödülü 2018

- En İyi Yeni Marka Ödülü 2018

- En İyi Game Changer Ödülü 2018

- Cenevre NutraIngredients Awards – Finalist 2018

- Amerika Kaliforniya Eco Excellence Awards - İyi Yaşam Ödülü 2018

- Beslenme Ödülü 2018

- Sürdürülebilir İş Ödülleri - Sürdürülebilir İnovasyon Ödülü 2018

- İBS Anne Bebek Çocuk Fuarı - Yılın Çocuk Dostu Ürünü Ödülü 2018

- İstanbul Altın Değerler- İnovasyon Ödülü 2018

- SupplySide CPG Editor's Choice Awards - Finalist Yiyecek ve İçecek Kategorisi 2018

- Finalist Takviyeler Kategorisi 2018

- London Honey Awards- Kaliteli Bal Ödülü 2019

Aslı Elif Tanuğur Samancı Hakkında

İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Tanuğur, uzun yıllar özel sektörde arı ürünleri alanında Ar-Ge ve Kalite alanında çalışmış ve projeler gerçekleştirmiştir. Uluslararası Bal Komisyonu üyesi olan Tanuğur, aynı zamanda TSE Ayna komite üyesi ve Uluslararası Standartlar Organizasyonu (ISO) arı ürünleri standardı komisyonu üyesidir. Tanuğur, kurucu ortağı ve genel müdürü olduğu BEE’O Propolis markası ile halen, gıda ve arı ürünleri konusunda çok sayıda Ar-Ge projesi geliştirmekte, yaptığı çalışmalar ile sektöre ve bilime katkı sağlamaktadır.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

GELECEĞİN PROJESİ FREE ENERGY BOX
Enerji Bağımsızlığında Devrim Yaratacak Free Energy Box’a ilgi her geçen gün büyüyor.

Haberi Oku