EĞİTİM:
Uzmanlardan Velilere Okul Fobisi Uyarısı!

 Okul fobisine karşı anne ve babalara tavsiyelerde bulunan Rehberlik Uzmanı Bayazıt, izlenecek yöntemleri şöyle anlattı: “Anne babaların herhangi bir endişe ve heyecana kapılmadan çocuğun okula niçin gitmesi gerektiğini güzel bir dil ile anlatmalı. Okullar başlamadan özellikle bugünlerde, çocuğun kayıtlı olduğu okul ziyaret edilmeli, çocuğun okul ve sınıf içerisinde vakit geçirmesi sağlanmalı, aynı zamanda sınıf öğretmeni ile ve okul rehber öğretmeni ile işbirliği içerisinde olup çocukla aralarında psikolojik bir uyum sağlanmalıdır.”
Davut Bayazıt, özellikle bazı ailelerin okul fobisinden sadece sınıf öğretmenini sorumlu tutarak, öğretmen ile işbirliği yapmak yerine okul değiştirme kararı verdiklerini, bunun da yanlış bir karar olduğunu vurguladı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Eğitimin yeni gözdesi Paleontoloji Atölyesi...
Eğitimci yazar Sinan Yaman, Paleontoloji ve Arkeoloji Atölyeleri ile verdiği eğitimleri haberimize anlattı.

Haberi Oku