EĞİTİM:
SOMUNCU BABA UNUTULMADI!
Toplumumuza yön veren milli ve manevi değerlerimizi düzenlediği özel etkinliklerle unutturmayan Sultanbeyli Belediyesi Osman Hulûsi Efendi Vakfıyla birlikte Somuncu Baba ve Osman Hulûsi Efendi’yi andı. Konuyla ilgili bir de panel düzenlendi, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ve Prof. Dr. Abdullah Karaman Somuncu Babayı ve Osman Hulûsi ;Efendi’yi anlattı. Belediye Başkanı Hüseyin Keskin programda yaptığı konuşmada, “Sultanbeyli Belediyesi olarak kültür sanat sezonu boyunca ülkemize değer katmış, toplumumuzun ruh dünyasını aydınlatmış değerli büyüklerimizi düzenlediğimiz programlarla anıyor, onları anlamaya ve anlatmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen programlarla özellikle gençlerin böyle değerleri tanımasını amaçladıklarını vurgulayan Başkan Keskin, “Bu programlarla özellikle genç kuşakların milli ve manevi önderlerimizi, rehberlerimizi özümsemesini arzu ediyoruz. Üzerinde bin yıldır yaşadığımız bu topraklar bugüne kadar bağrında birçok değeri yetiştirdi. O değerlerin başında gelen Somuncu Baba ve Seyyid Osman Hulûsi Efendi, bizim manevi dünyamıza ışık tuttu. Onların ışıklarıyla aydınlanan bu toprakların üzerinde büyük bir İslam medeniyeti kuruldu ve hala o ruhla medeniyetimiz yoluna devam ediyor” dedi.

Osman Hulûsi Efendi Vakfı Eğitim Genel Müdürü Resul Kesence de yaptığı konuşmada programdan dolayı Sultanbeyli Belediyesi’ne ve katılımcılara teşekkür etti. Kendilerinin de Somuncu Baba ve Osman Hulûsi Efendi’nin izinden gittiklerini kaydederek çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Daha sonra panelistler Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ve Abdullah Kahraman Somuncu Baba ve Osman Hulûsi Efendi’ti anlattı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Eğitimin yeni gözdesi Paleontoloji Atölyesi...
Eğitimci yazar Sinan Yaman, Paleontoloji ve Arkeoloji Atölyeleri ile verdiği eğitimleri haberimize anlattı.

Haberi Oku