EĞİTİM:
Okulların Açılış Tarihine Erteleme!

 Başbakan Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Turizmcilerin, okulların geç açılması yönündeki taleplerinin sorulması üzerine Davutoğlu, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile ayrı bir toplantı yaptığını belirterek, "Önceden öngörülen planlama 14 Eylül'dü okulların açılmasıydı. 24 Eylül'de yani bir hafta sonra arifeyi de içine alırsak, neredeyse 1 hafta sonra Kurban Bayramı tatiline giriyoruz. Bayram da bu yıl tam hafta ortasına denk geliyor. Dolayısıyla bütün bir haftayı etkileyebiliyor. Bu sebeple, turizm şirketlerimizin Kültür ve Turizm Bakanımıza bir başvurusu oldu. Özellikle geri dönüşler ve diğer konular dahil olmak üzere Kurban Bayramı sonrasında eğitim yılının başlaması için. Bu sene turizmde yaşanan daralmalara şubat ayında tedbir almaya başlamıştık. Ama onun kadar önemlisi Kurban Bayramı'nın bütün öğrencilerimiz, görevli olan öğretmenlerimiz, bir ilden bir ile gidecek öğretmenlerimizin de Kurban Bayramı'nı o ulviyet içinde gerçekleştirebilmelerini teminen, her iki bakanımıza da akşam talimat verdim. 28 Eylül pazartesi gününe okul açılışını erteledik. Dolayısıyla bütün vatandaşlarımız huzurla Kurban Bayramı'nı idrak etsinler. Yollarda bir göreve giderken, bir Kurban Bayramı'ndan dönerken trafik kazası gibi risklerle kimse karşılaşmasın, öğrencilerden ricam, verdiğimiz bu bayram hediyesinin gereğini yapsınlar. Daha fazla kitap okusunlar o vakitte" şeklinde konuştu.

Eğitime geç başlanmasının, eğitimin temposunu ve mahiyetini etkilemeyeceğini dile getiren Başbakan Davutoğlu, dönem içinde kayıp olacak derslerin telafisi için çalışama yapılması için talimat verdiğini aktardı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Eğitimin yeni gözdesi Paleontoloji Atölyesi...
Eğitimci yazar Sinan Yaman, Paleontoloji ve Arkeoloji Atölyeleri ile verdiği eğitimleri haberimize anlattı.

Haberi Oku