EĞİTİM:
Kuveyt Türk her yıl 500 öğrenciye staj ve eğitim imkânı sunuyor

Yaz döneminin gelmesiyle birlikte üniversite öğrencilerinin staj arayışları da hız kazandı. Özellikle üniversitelerin üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri profesyonel iş hayatına adım atmadan önce mesleki tecrübe kazanmak amacıyla kurumsal firmalarda staj yapmaya büyük önem veriyor. Türkiye’nin öncü ve inovatif katılım bankası Kuveyt Türk ise yalnızca belli bir dönemde ve yaz aylarında değil tüm yıl boyunca üniversite öğrencilerine yönelik özel bir staj ve eğitim programı uyguluyor.

“Öğrencileri nitelikleri doğrultusunda eğitiyoruz”

Kuveyt Türk İK, Strateji ve Dijital Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aslan Demir, son 10 yıldır başarıyla uyguladıkları staj programları Bankada Kampüs hakkında detaylı bilgiler verdi. 1 Haziran Bankacılar Günü’nde staj programlarıyla ilgili açıklamada bulunan Aslan Demir, geleceğin bankacılarını yetiştirmek üzere özel bir eğitim ve çalışma programı uyguladıklarını dile getirerek, “Bankada Kampüs programını istihdama yönelik uzun vadeli işe alım ve sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Bankada Kampüs kapsamında belirli bir başvuru tarihi bulunmuyor. Üniversitelerin üçüncü ve dördüncü sınıflarında okuyan öğrenciler, yılın her döneminde başvuru yapabiliyor. Gençler, nitelikleri doğrultusunda ve kurumumuzun ihtiyaçları çerçevesinde Türkiye genelindeki şubelerimizde veya genel müdürlük birimlerimizde çalışabiliyor” dedi.

“İstihdamda öncelik tanıyoruz”

Bankada Kampüs uygulamasından her yıl yaklaşık 500 öğrencinin yararlandığını dile getiren Aslan Demir, “Takım çalışmasına uygun, katılım bankacılığı prensiplerini benimseyen, iletişim kabiliyeti güçlü ve potansiyeli yüksek üniversite öğrencilerinin Bankada Kampüs programına başvurmalarını bekliyoruz. Faaliyet alanımız gereği öncelikli tercihimiz, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile endüstri mühendisliği, işletme mühendisliği, bilgisayar mühendisliği gibi bölümlerde okuyan öğrencilerdir. Bankada Kampüs, öğrencilerin talebi ve karşılıklı anlaşma doğrultusunda üçüncü sınıftan başlayıp mezuniyete kadar sürüyor. Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere, mezuniyet sonrasındaki görüşmelerin ardından hem şubelerde hem de genel müdürlük kadrolarında öncelikli istihdam imkânı sunuyoruz” diye konuştu.

Ayda 14 güne kadar çalışma imkânı

Üniversite 3 ve 4. sınıf öğrencileri, www.katilbize.com adresi üzerinden özgeçmişlerini oluşturarak Kuveyt Türk Bankada Kampüs programına başvurularını gerçekleştirebiliyor. Bankada Kampüs öğrencileri, Kuveyt Türk çalışanlarının sahip olduğu birçok sosyal imkândan faydalanabiliyor. Öğrencilerin işe geldikleri gün sayısınca yemek kartlarına yükleme yapılıyor, servis imkânı sağlanıyor ve sigortaları yatırılıyor. Ücretlendirme ise öğrencilerin işe geldikleri gün sayısına göre değişiklik gösteriyor. Kuveyt Türk, programa devam etmek için haftada en az bir gün katılım şartı arıyor. Öğrenciler, ayda 14 iş gününü geçmemek şartıyla banka ortamında çalışabiliyor. Vize ve final dönemlerinde ise esnek bir program uygulanıyor. Bankada Kampüs programından bugüne kadar 2 bin 635 öğrenci yararlandı. Yarı zamanlı olarak çalışan Bankada Kampüs öğrencilerinden 717’si mezun olduktan sonra tam zamanlı olarak işe alındı. Kuveyt Türk’ün, Bankada Kampüs öğrencilerinin en az üçte birini mezuniyet sonrasında istihdam etmeyi hedefliyor.

Öğrenciler, Bankada Kampüs programı boyunca Temel Bankacılık Eğitimi, Katılım Bankacılığı Eğitimi, Kişisel Gelişim Eğitimi, Kredi, Satış, Dış Ticaret Eğitimleri ile Proje Bazlı Eğitim ve Uygulamalar başta olmak üzere birçok eğitime katılabiliyor. Bu eğitimlere ek olarak bulundukları birim içerisindeki eğitimlere de katılıp mevcut projelerde görev alma fırsatı buluyorlar.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Eğitimin yeni gözdesi Paleontoloji Atölyesi...
Eğitimci yazar Sinan Yaman, Paleontoloji ve Arkeoloji Atölyeleri ile verdiği eğitimleri haberimize anlattı.

Haberi Oku

banner108