EĞİTİM:
Hava Harp Okulunda Mezuniyet Töreni yapıldı!

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile alana gelişiyle başlayan törende; TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi de hazır bulundu.
Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu Komutanlığı'nda yapılan törende Hava Harp Okulu Komutanlığı Öğrenci Alayı, 10. Yıl Marşı eşliğinde tören alanındaki yerini aldı. Erdoğan, öğrencileri; “Hava Harp Okulu merhaba. Yeni terfileriniz hayırlı olsun.” sözleriyle selamladı.
Törende bayrağın göndere çekilmesi ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, konuşmalar yapıldı, yaş kütüğüne dönem birincisi teğmen tarafından 61. dönemin uçak maketi çakıldı. Daha sonra bu yıl mezun olan teğmenlere diplomaları verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan dönem birincisine, TBMM Başkanı Yılmaz dönem ikincisine, Başbakan Davutoğlu da dönem üçüncüsüne diplomalarını verdi.
F-4 ve F-16 uçaklarının geçiş yaptığı Sancak Devir Teslim Töreni’nde; sancaktarın kılıcı kuşatıldı, Hava Harp Okulu Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Fethi Alpay tarafından sancaktar ve muhafızların kılıç ve diplomaları verildi. Hava Harp Okulu Marşı’nın da okunduğu tören, SOLOTÜRK gösterisi ve mezunların kılıç çatmalarıyla sona erdi.
Hava Harp Okulu'ndan 14'ü misafir öğrenci olmak üzere 9'u kadın 228 teğmen mezun oldu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Eğitimin yeni gözdesi Paleontoloji Atölyesi...
Eğitimci yazar Sinan Yaman, Paleontoloji ve Arkeoloji Atölyeleri ile verdiği eğitimleri haberimize anlattı.

Haberi Oku